sen yardım eyle Allah 'ım
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
HER GÜNE BİR HADİS
HER GÜNE BİR HADİS
Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Kim bana bir defa salevat getirirse Allâhü Teâlâ ona on rahmet indirir, on günahı silinir ve on derece yükseltilir.”
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Sizden biri kendisinde, malında veya (din) kardeşinde hoşuna giden bir şey görürse ona (mâşâallah, Allah mübarek etsin v.b. diyerek) bereketle duâ etsin. Çünkü nazar haktır.”
(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ebû Ya‘lâ)
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allah korkusundan ağlayan kimseyi Allâhü Teâlâ bağışlar.”
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Muhakkak ümmetim dalâlet (sapıklık) üzerine toplanmaz. Şâyet bir ihtilâf görürseniz, sevâd-ı a’zam (en büyük topluluğa, Ehl-i Sünnet ve Cemaat)a sıkıca sarılınız.”
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
Enes bin Mâlik’ten (radıyallâhü anh): “Resûlullâh’ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) duha (kuşluk) namazını altı rek’at kılarken gördüm. Ben o altı rek’atı hiç terk etmedim.”
(Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)
Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Ey Âişe! Mütevâzı (alçak gönüllü) ol. Muhakkak Allâhü Teâlâ mütevâzı olanları sever, kibirli olanlara da buğzeder.”
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
“Kim Allâhü Teâlâ’dan başka ilah olmadığına ve benim de Allah’ın Resûlü olduğuma ihlâsla şehadet eder, namazını kılar, orucunu tutar, zekâtını verir ve Beytullah’ı haccederse Allâhü Teâlâ onu cehenneme haram kılar.”
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu‘cemü’l-Evsat)
Enes bin Mâlik’ten (radıyallâhü anh):
“Resûlullâh’ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) duha (kuşluk) namazını altı rek’at kılarken gördüm.
Ben o altı rek’atı hiç terk etmedim.”
(Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi