You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HER GÜNE BİR HADİS

HER GÜNE BİR HADİS

Profesör
RE: HER GÜNE BİR HADİS
قَالَ أَنَسُ بْنُ مَالِكٍ قَالَ لِي رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَا بُنَيَّ إِنْ قَدَرْتَ أَنْ تُصْبِحَ وَتُمْسِيَ لَيْسَ فِي قَلْبِكَ غِشٌّ لِأَحَدٍ فَافْعَلْ ثُمَّ قَالَ لِي يَا بُنَيَّ وَذَلِكَ مِنْ سُنَّتِي وَمَنْ أَحْيَا سُنَّتِي فَقَدْ أَحَبَّنِي وَمَنْ أَحَبَّنِي كَانَ مَعِي فِي الْجَنَّةِ. (ت)

Enes bin Mâlik (r.a.) dedi ki: “Peygamberimiz (s.a.v.) bana şöyle buyurdu: “Oğlum, kalbinde hiçbir kimseye karşı kin beslemeden sabahlayıp akşamlamaya gücün yeterse böyle yap.” Sonra şöyle buyurdular: “Oğlum, bu benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimi ihya ederse, beni sevmiş olur. Kim de beni severse cennette benimle beraberdir.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

*
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ قَتَّاتٌ. (ق)

Resûlullâh Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Koğuculuk eden cennete giremez.”

(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun Aleyh)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: ثَلاثَةٌ يَضْحَكُ اللهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِلَيْهِمْ: اَلرَّجُلُ إِذَا قَامَ مِنَ اللَّيْلِ يُصَلِّي وَالْقَوْمُ إِذَا صَفُّوا لِلصَّلَاةِ وَالْقَوْمُ إِذَا صَفُّوا لِقِتَالِ الْعَدُوِّ. (ع)

Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allâhü Teâlâ şu üç sınıftan râzı olur: Gece namazı kılmak için kalkanlardan, namaz için güzelce saf tutan cemaatten ve düşmanla harbetmek için saf tutan askerlerden.”

(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ebû Ya’lâ)

*
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Hadis
“Müslüman, bir ağaç diker, o ağaçtan insan, hayvan veya kuş istifade ederse bu, kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur.” (Müslim, "Müsâkât", 10.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz." (Buhârî, “Îmân”, 7; Müslim, “Îmân”, 71)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: زُورُوا الْقُبُورَ فَإِنَّهَا تُذَكِّرُكُمُ الْآخِرَةَ. (هـ)

Resûlullâh Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kabirleri ziyaret ediniz. Çünkü kabirler size âhireti hatırlatır.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)

*

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Hadis
“Allah’ım! Bana kendi sevgini ve Senin yanında sevgisi bana fayda verecek kimsenin sevgisini ver.” (Tirmizî, “De'avât”, 73)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Hadis
“Herhangi birinizin iplerini alıp dağa gitmesi ve sırtına bir bağ odun yüklenip getirerek onu satması ve Allah’ın bu sebeple onun yüzsuyunu koruması, verseler de vermeseler de insanlardan bir şeyler dilenmesinden çok hayırlıdır.” (Buhârî, "Zekât", 50, 53; "Büyû‘", 15, "Müsâkât", 13)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
جَاءَ رَجُلٌ إِلَى النَّبِيِّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ فَقَالَ: ... أُحِبُّ أَنْ تُسْتَجَابَ دَعْوَتِي قَالَ: اِجْتَنِبِ الْحَرَامَ تُسْتَجَبْ دَعْوَتُكَ. (كنز)

“Bir adam Peygamber Efendimize (sallallâhü aleyhi ve sellem) gelip ‘Duâ(ları)mın kabul olunmasını istiyorum.’ deyince Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Haramlardan sakın, duan kabul olunur” buyurdular.”

(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.