Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
HER GÜNE BİR HADİS
HER GÜNE BİR HADİS
Enes bin Mâlik (r.a.) dedi ki: “Peygamberimiz (s.a.v.) bana şöyle buyurdu: “Oğlum, kalbinde hiçbir kimseye karşı kin beslemeden sabahlayıp akşamlamaya gücün yeterse böyle yap.” Sonra şöyle buyurdular: “Oğlum, bu benim sünnetimdir. Kim benim sünnetimi ihya ederse, beni sevmiş olur. Kim de beni severse cennette benimle beraberdir.”
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
*
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Resûlullâh Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Koğuculuk eden cennete giremez.”
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun Aleyh)
Resûlullâh Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allâhü Teâlâ şu üç sınıftan râzı olur: Gece namazı kılmak için kalkanlardan, namaz için güzelce saf tutan cemaatten ve düşmanla harbetmek için saf tutan askerlerden.”
(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ebû Ya’lâ)
*
Resûlullâh Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kabirleri ziyaret ediniz. Çünkü kabirler size âhireti hatırlatır.”
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
*
“Herhangi birinizin iplerini alıp dağa gitmesi ve sırtına bir bağ odun yüklenip getirerek onu satması ve Allah’ın bu sebeple onun yüzsuyunu koruması, verseler de vermeseler de insanlardan bir şeyler dilenmesinden çok hayırlıdır.” (Buhârî, "Zekât", 50, 53; "Büyû‘", 15, "Müsâkât", 13)
“Bir adam Peygamber Efendimize (sallallâhü aleyhi ve sellem) gelip ‘Duâ(ları)mın kabul olunmasını istiyorum.’ deyince Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Haramlardan sakın, duan kabul olunur” buyurdular.”
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi