You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HER GÜNE BİR HADİS

HER GÜNE BİR HADİS

Profesör
RE: HER GÜNE BİR HADİS
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلشِّتَاءُ رَبِيعُ الْمُؤْمِنِ قَصُرَ نَهَارُهُ فَصَامَ وَطَالَ لَيْلُهُ فَقَامَ . (هب)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular:
“Kış mü’minin baharıdır. Gündüzleri kısa olur da oruç tutar, geceleri uzun olur da, (teheccüd ve zikirle) ihyâ eder.”

(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَنَا قَائِدُ الْمُرْسَلِينَ وَلَا فَخْرَ وَأَنَا خَاتَمُ النَّبِيِّينَ وَلَا فَخْرَ وَأَنَا أَوَّلُ شَافِعٍ مُشَفَّعٍ وَلَا فَخْرَ. (مي)

“Ben (kıyamet günü) Peygamberlerin önünde olurum, iftihar (övünmek) için söylemiyorum.
Ve ben nebilerin sonuncusuyum, iftihar için söylemiyorum ve ben ilk şefâat edici ve şefâati ilk kabul edilecek olanım, iftihar için söylemiyorum.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Dârimî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اِسْتَقِيمُوا وَلَنْ تُحْصُوا وَاعْلَمُوا أَنَّ خَيْرَ أَعْمَالِكُمْ اَلصَّلَاةُ. (هـ)

“Dosdoğru olunuz. Siz, (doğruluktan alacağınız ecri) asla sayamazsınız.
Biliniz ki sizin amellerinizin en hayırlısı namazdır. Ancak mümin olanlar devamlı abdestli bulunur.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mace)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-12-2016, Saat:09:49 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَا يَمْنَعَنَّ رَجُلًا مَهَابَةُ النَّاسِ أَنْ يَقُومَ بِحَقٍّ إِذَا عَلِمَهُ. (حم)

Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdular:
“Kişiyi, insanlardan korkusu hak bildiği şeyi yapmaktan (ve söylemekten) alıkoymasın.”

(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ahmed)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلْمُجَاهِدُ مَنْ جَاهَدَ نَفْسَهُ. (ت)

“Hakîki mücâhid, nefsine karşı cihad edendir.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنِّي لَأَعْرِفُ أُمَّتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ قَالُوا يَا رَسُولَ اللهِ وَكَيْفَ تَعْرِفُ أُمَّتَكَ قَالَ أَعْرِفُهُمْ يُؤْتَوْنَ كُتُبَهُمْ بِأَيْمَانِهِمْ وَأَعْرِفُهُمْ بِسِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ وَأَعْرِفُهُمْ بِنُورِهِمْ يَسْعَى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ. (حم)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Ben ümmetimi kıyamet gününde diğer ümmetlerin arasından tanırım.” buyurdular. ‘Yâ Resûlallâh ümmetini nasıl tanırsın?’ dediler.
Buyurdu ki: “Kitaplarının sağlarından verilmesinden tanırım. Secde eserinden yüzlerindeki nurdan tanırım, önlerinde koşan nurlarından tanırım.”

(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ahmed)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: وَإِنَّمَا يَرْحَمُ اللهُ مِنْ عِبَادِهِ الرُّحَمَاءَ. (ق)

“Allâhü Teâlâ kullarından ancak merhametli olanlara rahmetiyle muâmele eder.”

(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-12-2016, Saat:12:06 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَا يَغُرَّنَّ صَلَاةُ امْرِئٍ وَلَا صِيَامُهُ مَنْ شَاءَ صَامَ وَمَنْ شَاءَ صَلَّى وَلَكِنْ لَا دِينَ لِمَنْ لَا أَمَانَةَ لَهُ. (عب)

“Kişinin namazı ve orucu sakın sizi aldatmasın.
Dileyen oruç tutar, dileyen namaz kılar. Lâkin emânet(e riâyet)i olmayanın dîni kâmil değildir.”

(Hadîs-i Şerîf, Musannef-i Abdurrezzak)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: لَا يَتَمَنَّى أَحَدُكُمُ الْمَوْتَ إِمَّا مُحْسِنًا فَلَعَلَّهُ يَزْدَادُ وَإِمَّا مُسِيئًا فَلَعَلَّهُ يَسْتَعْتِبُ. (خ)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Hiçbiriniz sakın ölümü temennî etmesin.
Zîrâ o, ya sâlih bir kimsedir (hayatta oldukça iyilik ve fazîletini) arttırması umulur.
Veya günahkârdır, onun tevbe etmesi (Allâhü Teâlâ’nın rızâsını kazanması) umulur.” )

Hadîs-i Şerîf, Sahîh-i Buhârî
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ اللهَ عَزَّ وَجَلَّ يَقُولُ: أَحَبُّ عِبَادَةِ عَبْدِي إِلَيَّ اَلنَّصِيحَةُ. (كنز)

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Allah azze ve celle şöyle buyurur:
Kulumun yaptığı ibadetinin bana en sevimli olanı (benim rızam için yaptığı) nasihattir.”

(Hadîs-i Kudsî, Kenzü’l-Ummâl)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.