Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
HER GÜNE BİR HADİS
HER GÜNE BİR HADİS
“Misvak kullanmak ağzı temizler ve Rabb’in rızâsına sebep olur.”
(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
“Sizden biriniz beni (anasından) babasından, evlâdından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe (hakîki îmân ile) îmân etmiş olmaz.
”(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Lokman aleyhisselâmın oğluna şöyle nasihat ettiği bana ulaştı: ‘Sıhhat gibi zenginlik, gönül huzuru gibi nimet yoktur.’
(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
“Sizden biriniz beni (anasından) babasından, evlâdından ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe (hakîki îmân ile) îmân etmiş olmaz.”
(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)
[b]Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Lokman aleyhisselâmın oğluna şöyle nasihat ettiği bana ulaştı: ‘Sıhhat gibi zenginlik, gönül huzuru gibi nimet yoktur.’
(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)[/b]
“Kıyamet günü Allâhü Teâlâ katında insanların en şerlisi, kötülüklerinden korunmak için insanların kendisini terk ettiği kimsedir.”
(Hadîs-i Şerîf, Feyzü’l-Kadîr)
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “İslâm güzel ahlâktır.” (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Yalan, maişet (geçim) darlığına; rızkın azalmasına sebep olur.”
(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi