You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HER GÜNE BİR HADİS

HER GÜNE BİR HADİS

Uzman
RE: HER GÜNE BİR HADİS
Ebu Derda der ki, ''Peygamber (SAS)'imiz bir gün bize, benim bildiklerimi bilseydiniz, az güler, çok aglardiniz Dünya gözünüzde önemini, kaybeder, ahireti tercih ederdiniz'' buyurdu
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ صَلَّى عَلَيَّ صَلَاةً وَاحِدَةً صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ عَشْرَ صَلَوَاتٍ وَحُطَّتْ عَنْهُ عَشْرُ خَطِيئَاتٍ وَرُفِعَتْ لَهُ عَشْرُ دَرَجَاتٍ. (ن)

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Kim bana bir defa salevat getirirse Allâhü Teâlâ ona on rahmet indirir, on günahı silinir ve on derece yükseltilir.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Kalbinde hardal tanesi kadar îmân olan hiçbir kimse, cehenneme girmez. Kalbinde hardal tanesi kadar kibir bulunan hiçbir kimse de cennete giremez.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِذَا رَأَى أَحَدُكُمْ مِنْ نَفْسِهِ أَوْ مَالِهِ أَوْ أَخِيهِ مَا يُعْجِبُهُ فَلْيَدْعُ بِالْبَرَكَةِ فَإِنَّ الْعَيْنَ حَقٌّ. (ع)

Peygamberimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular:
“Sizden biri kendisinde, malında veya (din) kardeşinde hoşuna giden bir şey görürse ona (mâşâallah, Allah mübarek etsin v.b. diyerek) bereketle duâ etsin. Çünkü nazar haktır.”

(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ebû Ya‘lâ)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ بَكَى مِنْ خَشْيَةِ اللهِ غَفَرَ اللهُ لَهُ. (كنز)

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Allah korkusundan ağlayan kimseyi Allâhü Teâlâ bağışlar.”

(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ أُمَّتِي لَا تَجْتَمِعُ عَلَى ضَلَالَةٍ فَإِذَا رَأَيْتُمْ اِخْتِلَافًا فَعَلَيْكُمْ بِالسَّوَادِ الْأَعْظَمِ. (هـ)

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Muhakkak ümmetim dalâlet (sapıklık) üzerine toplanmaz. Şâyet bir ihtilâf görürseniz, sevâd-ı a’zam (en büyük topluluğa, Ehl-i Sünnet ve Cemaat)a sıkıca sarılınız.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ (رَضِىَ اللهُ عَنْهُ) قَالَ: رَأَيْتُ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُصَلّيِ الضُّحَى سِتَّ رَكَعَاتٍ فَمَا تَرَكْتُهُنَّ بَعْدُ. (مجمع)

Enes bin Mâlik’ten (radıyallâhü anh): “Resûlullâh’ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) duha (kuşluk) namazını altı rek’at kılarken gördüm. Ben o altı rek’atı hiç terk etmedim.”

(Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: يَا عَائِشَةُ تَوَاضَعِي فَإِنَّ اللهَ عَزَّ وَجَلَّ يُحِبُّ الْمُتَوَاضِعِينَ وَيُبْغِضُ الْمُتَكَبِّرِينَ. (كنز)

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Ey Âişe! Mütevâzı (alçak gönüllü) ol. Muhakkak Allâhü Teâlâ mütevâzı olanları sever, kibirli olanlara da buğzeder.”

(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ شَهِدَ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَأَنِّى رَسُولُ اللهِ مُخْلِصًا بِهِمَا وَصَلَّى وَصَامَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَحَجَّ الْبَيْتَ حَرَّمَهُ اللهُ عَلَى النَّارِ. (طس)

“Kim Allâhü Teâlâ’dan başka ilah olmadığına ve benim de Allah’ın Resûlü olduğuma ihlâsla şehadet eder, namazını kılar, orucunu tutar, zekâtını verir ve Beytullah’ı haccederse Allâhü Teâlâ onu cehenneme haram kılar.”
(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu‘cemü’l-Evsat)
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ (رَضِىَ اللهُ عَنْهُ) قَالَ: رَأَيْتُ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يُصَلّيِ الضُّحَى سِتَّ رَكَعَاتٍ فَمَا تَرَكْتُهُنَّ بَعْدُ. (مجمع)

Enes bin Mâlik’ten (radıyallâhü anh):
“Resûlullâh’ı (sallallâhü aleyhi ve sellem) duha (kuşluk) namazını altı rek’at kılarken gördüm.
Ben o altı rek’atı hiç terk etmedim.”

(Hadîs-i Şerîf, Mecmau’z-Zevâid)

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.