You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Her Güne Bir Ayet
Bir Ayet
Şüphesiz gece ve gündüzün ardarda değişmesinde, Allah'ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah'a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır. Yûnus, 10/6
Bir Hadis
“Bir kimsenin yaptığı iyiliğe karşı teşekkür etmesi ahlâkî bir görevdir. İyilikte bulunanı övmek ve ona dua etmekte bir teşekkürdür. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmemiş olur.” (Ebu Dâvûd, "Edeb", 12)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Şüphesiz gece ve gündüzün ardarda değişmesinde, Allah'ın göklerde ve yeryüzünde yarattığı şeylerde, Allah'a karşı gelmekten sakınan bir toplum için pek çok deliller vardır. Yûnus, 10/6
Bir Hadis
“Bir kimsenin yaptığı iyiliğe karşı teşekkür etmesi ahlâkî bir görevdir. İyilikte bulunanı övmek ve ona dua etmekte bir teşekkürdür. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmemiş olur.” (Ebu Dâvûd, "Edeb", 12)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Deki: "Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver." İsrâ, 17/80
Bir Hadis
“Allah’ım! Bizi bağışla, bize merhamet eyle, (ibadetlerimizi, hayır ve hasenatımızı, dualarımızı) kabul eyle, bizi cennete koy, bizi cehennemden azat eyle, bütün işlerimizi ıslah eyle.” (İbn Ebi Şeybe, "Dua", 135, No: 29342)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
"Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım." Mü'minûn, 23/98
Bir Hadis
“Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum. Senin rızkınla orucumu açıyorum.” (Ebu Dâvûd, “Savm”, 22)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
(Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever. Bakara, 2/195
Bir Hadis
“(Şu) beş şey müslümanın müslüman üzerindeki hakkındandır. Selâmı selâmla karşılamak, davete icabet etmek, cenazede hazır bulunmak, hastayı ziyaret etmek, aksıranı Allah'a hamd ettiği zaman teşmît etmek (ona rahmet dilemek).” ( İbn Mâce, "Cenâiz", 1)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Resûlüm de ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Âl-i İmrân, 3/31)
Bir Hadis
"Sadaka vermek mal hiçbir şey eksiltmez. Allah ( insanları) affeden kulunun mutlaka izzet ve onurunu artırır. Allah için tevazu göstereni Allah muhakkak yükseltir." ( Müslim, "Birr",69)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selamla karşılık verin. Şüphesiz Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır. Nisâ, 4/86
Bir Hadis
“Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru.” (Buhârî, "De’avat", 55)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma. A'raf, 7/205
Bir Hadis
"Zenginlerin davet edilip de fakirlerin çağrılmadığı düğün yemeği, ne kötü bir yemektir! (Müslim, "Nikah", 107)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Eğer şeytandan gelen kötü bir düşünce seni dürtecek olursa, hemen Allah'a sığın. Çünkü O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir. Fussilet, 41/36
Bir Hadis
"Allah’ın rızası, anne ve babanın rızasındadır. Allah’ın öfkesi de anne babanın öfkesindedir." (Tirmizî, "Birr", 3)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Onlar, inananlar ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşanlardır. Biliniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. Ra'd, 13/28
Bir Hadis
"(Mümin) kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. İyi göremeyen bir kimseye yardımcı olman senin için sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır." (Tirmizî, “Birr”,36)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.