You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Her Güne Bir Ayet
Bir Ayet
"Rabbimiz! Şüphesiz sen, hakkında şüphe olmayan bir günde insanları toplayacaksın. Şüphesiz Allah va'dinden dönmez. Âl-i imrân, 3/9
Bir Hadis
“Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten sana sığınırım; zulmetmekten ve zulme uğramaktan da sana sığınırım.” (Buhârî, “De'avat”, 40; Ebu Dâvûd, “Vitr”, 32; Nesâî, “İstiâze”, 7, 8, 25)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Kim, kendisine doğru yol apaçık belli olduktan sonra Peygamber’e karşı çıkar, mü’minlerin yolundan başkasına uyarsa, Biz, onu döndüğü yola çevirir ve (neticede) cehenneme sokarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir.” (Nisa, 4/115)
Bir Hadis
"Ölüyü (mezara kadar) üç şey takip eder: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi geri döner, biri bâki kalır: Ailesi ve malı geri döner, ameli kendisiyle bâki kalır." ( Tirmizî, "Zühd",46)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Ey insanlar! Kur'an size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet olarak geldi. Yunus, 10/57
Bir Hadis
“Allah’ım! Beni bağışla, bana merhamet et, beni cezalandırmaktan vazgeç ve beni affet, şüphesiz Sen çok bağışlayan, çok merhametli olansın.” (İbn Ebi Şeybe, "Dua", 1, No: 29148)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Zümer 53/ De ki. Ey kendi nefisleri aleyhinde haddi aşan kullarım
Allahın Rahmetinden ümit kesmeyin (ben sizi ezelde sevdim)
Şüphe yok ki Allah bütün günahları toptan yargılar.
Çünkü O çok yargılayanın Çok esirgeyenin ta kendisidir

Ey nuru irfana talip olan !
Şu ayeti kerimenin Azamet ve rahmeti karşısında makam-ı insanlığa ayak basanların
Ruhlarının penceresi olan gözlerinin açıklı dolmamasına imkan yoktur!!..

Birde Ayeti celileyeyi (senin üzerinde) zaman Tefsir ederse
İnsanın gönlünde el dokunmaktan münezzeh olan hallerin, o meydana gelen derin huşunun
Lisan ile tarifine de imkan yoktur ! Öyle bir tatlı safadır ki, kaale gelmeyen bir haldir

Ayeti celileden hulasa bir meal çıkaralım

‘‘Habibim, Resuli Muhammedim ! Şu umumi Affımı ilan et ! Yeis kalksın Ümitsizliği nihayet verilsin .
O kullarım ki yaradılışında ki gayeyi duymamışlardı. Hilkatteki esrarı anlamamışlardı
Yaratmış olduğum sanatda. Bu itinalı nakışda imza-i İlahiyemi yalnız Onların yüzüne vazettiğimin farkına varamamışlardı
Yeryüzünden onları kendime halife kıldığımın zevkıni duyamamışlardı
Konuşturdum…
Konuşturanın bir gün onlarla karşılıklı konuşacağımın emrini anlayamamışlardı da, En ufak bir rahmetimin bir nebzesi olan sayılı nefeslerini bensiz geçirerek, Hak ve Hakikatten uzak yaşayıpi hayatın nazımı olan Dini, diyanete Yaklaşmamakla ömürlerini israf etmişler. Sonra birden bire israflarının farkına olarak
Taatın sıcaklığını Masiyetin soğukluğunu hissedip, Bana dönmek istemişler

Fakat irtikap ettikleri suçlar. işledikleri günahlar manen vücut bulup, Önlerine dikildiği vakit, gözleri kararıp
‘‘Bende affolunur muyum’’ Diye boyunlarını bükmüşler, manevi acıyı duymuşlar. Ve neticede benden ümitlerini keserek çaresiz kalanlara ilan et. Gayet açık bir surette beyan et!.

Sakın benim rahmetimden ümitlerini kesmesinler
(Ben Allahım !!!!!!!!!!
Rahmetim gadabımın önüne geçmiştir. Bana karşı boynunu büktüğünü göreyim, vicdanıyla kendi recmettiğini göreyim
ben ona affolunmak yolunu gösterir, Rahmetimle tecelli eder afv ü mağrifet ederim
yani işledikleri suçları örtbas eden bir Halıkım)’’

Ey aziz Vatandaş !
Bu açık fermanı İlahi Dine Nisbeti olmayıp, Hayatında bir çok Çıkıklığı bulunduğu halde, saadet-i ezeliyyesi imdadına yetişerek, asude bir anında Vicdanıyla baş başa kalıp Ben kimim ? Nerden geldim ? Ne olacağım ? Nereye götürüleceğim ? Suallerini, Sessiz, sözsüz, bizsiz, sizsiz konuşan manasına tevcih ettiği vakit. Sus dediği vakit susmayan. Dur dediği vakit durmayan. El ile tutulmayan. Kafa gözü ile görülmeyen. Fotoğrafı çekilmeyen Bütün varlığını muhit ve alim olan manasından cevap beklerken, Hislerinin yapmış olduğu kabahat karşısında (Bende afv olunur muyum) diye Üzüntüye düşenler o acıyı duyanlar hakkında nazil olmuştur.

Ey İnsan şunu bil ki
Hayatta en büyük israf. Dinsiz yaşamaktır. Onun fevkinde bir suç yoktur. Onun için Allahın en büyük affı, en büyük mağfireti, dinsizlikte ısrar etmeyip, Hakka dönenler affetmesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Bu (Kur’an), kendisiyle uyarılmaları, Allah’ın tek ilah olduğunu bilmeleri ve akıl sahiplerinin öğüt almaları için insanlara yapılan bir bildiridir.” (İbrahim, 14/52)
Bir Hadis
"İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmazsan dilediğini yap!” sözüdür. " (Buhârî, “Ehadisü’l-Enbiyâ”, 54; Ebu Dâvûd, “Edeb”, 6)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Ey iman edenler! Mallarınızı aranızda batıl yollarla yemeyin. Ancak karşılıklı rıza ile yapılan ticaretle olursa başka. Kendinizi helak etmeyin. Şüphesiz Allah size karşı çok merhametlidir. Nisâ, 4/29
Bir Hadis
“Müslüman, bir ağaç diker, o ağaçtan insan, hayvan veya kuş istifade ederse bu, kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur.” (Müslim, "Müsâkât", 10.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Günahın açığını da bırakın, gizlisini de. Çünkü günah kazananlar yaptıkları karşılığında cezalandırılacaklardır. En'âm, 6/120
Bir Hadis
“…Allah'ım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin..” (Müslim, “Zikir”, 73)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
(Onlar şöyle yakarırlar): "Rabbimiz! Bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi eğriltme. Bize katından bir rahmet bahşet. Şüphesiz sen çok bahşedensin." Âl-i imrân, 3/8
Bir Hadis
"Allahım! Nefsime takvasını (günahlardan sakınma duygusu) ver ve onu (her türlü günahtan) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Onun koruyucusu ve efendisi de sensin." (Müslim, "Zikir", 73 )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Eğer Biz bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik elbette sen Allah korkusundan o dağı boynunu eğerek paramparça olmuş görürdün. İşte Biz insanlara bu misalleri düşünsünler diye veriyoruz.” (Haşr, 59/21)
Bir Hadis
"...Gelip geçenlere eziyet veren şeyleri yoldan gidermen de sadakadır…" (Buhârî, "Sulh", 11, "Cihâd", 72, 128; Müslim, "Zekât", 56)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Allah'ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele. Âl-i İmrân, 3/21
Bir Hadis
"Kim bana iki çenesi arasındaki (dili) ile iki budu arasındaki (üreme) organını koruma sözü verirse, ben de ona cennet sözü veririm. " ( Buhârî, "Rikak",23)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.