You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Her Güne Bir Ayet
Bir Ayet
“Muhammed, sizden hiç kimsenin babası değildir. Fakat o, Allah’ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi hakkıyla bilendir.” (Ahzâb, 33/40)
Bir Hadis
“Allah’ım! Bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır. Dualardan, bana fayda verecek ilmi bana öğret ve benim ilmimi artır. Her hâl üzere Allah’a hamd olsun. Cehennem ehlinin hâlinden Allah’a sığınırım.” (Tirmizi, "De’avat", 130)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“İşte sana da, tarafımızdan bir ruh (olarak kalplere hayat veren Kur’an’ı) vahyettik. Oysa sen, Kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi, kendisiyle doğru yola eriştireceğimiz bir nur haline getirdik. Şüphesiz ki sen doğru bir yola; göklerdeki ve yerdeki her şeyin sahibi olan Allah’ın yoluna iletirsin.” (Şûrâ, 42/52-53)
Bir Hadis
“Allah’ım! Helâl olan nimetlerinle yetinmemi, haramlardan müstağni olmamı ihsan eyle, fazlı kereminle beni Senden başkasına muhtaç eyleme.” (Hakim, "De’avat", No: 1973)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Andolsun, Allah'ın Resülünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır. Ahzâb, 33/21
Bir Hadis
" Hasetten (kıskançlıktan) sakının!Çünkü ateşin odunu yediği gibi , haset de iyi amelleri yer bitirir." ( Ebu Dâvûd, " Edeb",44)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Bu Kur’an, bizim indirdiğimiz mübarek bir Kitap’tır. Şu halde ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (En’am, 6/155)
Bir Hadis
“Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir mescid inşa ederse, Allah ona cennette bir ev inşa eder.” (Müslim, “Mesacid”, 24)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı, güneşi ve ayı hizmetinize kim verdi?" diye soracak olsan mutlaka, "Allah" diyeceklerdir. O halde nasıl(haktan) döndürülüyorlar? Ankebût, 29/61
Bir Hadis
"...Gelip geçenlere eziyet veren şeyleri yoldan gidermen de sadakadır…" (Buhârî, "Sulh", 11, "Cihâd", 72, 128; Müslim, "Zekât", 56)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Eğer kulumuz (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an’dan) şüphede iseniz, o takdirde Allah’tan başka (bilgisine güvendiğiniz) şahitlerinizi de çağırın ve onun surelerinden bir benzerini getirin.” (Bakara, 2/23)
Bir Hadis
"Hiç biriniz kendisi için arzu ettiğini, (mümin) kardeşi için de istemedikçe (gerçek manada) iman etmiş olmaz." ( Müslim, "İman",71)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Gökleri, yeri ve bu ikisi içinde yaydığı canlıları yaratması, O'nun varlığının delillerindendir. O, dilediği zaman, onları bir araya getirmeye de gücü yetendir. Şu'arâ, 42/29
Bir Hadis
"Allahım! Günahlarımın küçüğünü büyüğünü, öncesini sonunu, açığını ve gizlisini, hepsini bağışla." (Müslim, "Salât",216)
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Güzel iş yapanlara (karşılık olarak) daha güzeli ve bir de fazlası vardır. Onların yüzlerine ne bir kara bulaşır, ne de bir zillet. İşte onlar cennetliklerdir ve orada ebedî kalacaklardır.Yunus-26

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Ey insanlar! İşte size Rabb’inizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için bir rehber ve rahmet kaynağı (olan Kur’an) geldi.” (Yunus, 10/57)
Bir Hadis
"Zandan sakının. Çünkü zan, sözlerin en yalan olanıdır.” (Buhârî, "Vasâyâ", 8, "Nikâh", 45, "Ferâiz", 2, "Edeb", 57, 58; Müslim, "Birr", 28)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Allah'ın âyetlerini inkar edenler, Peygamberleri haksız yere öldürenler, insanlardan adaleti emredenleri öldürenler var ya, onları elem dolu bir azap ile müjdele. Âl-i İmrân, 3/21
Bir Hadis
"Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten sana sığınırım; zulmetmekten ve zulme uğramaktan da sana sığınırım." (Buhârî "De'avât" 40)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.