You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Her Güne Bir Ayet
''(Sen onlara) de ki: İster ''Allah'' deyin, ister ''Rahmân'' deyin, nasıl çağırırsanız çağırın. En güzel isimler O'nundur. Namazında sesini pek yükseltme, çok da gizli okuma, orta yolu seç.
(İSRA/110)''
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
İnne lil muttekîne mefâzâ(mefâzen).

Muhakkak ki, muttakiler (takva sahipleri) için kurtuluş (ve kazanç) vardır.Nebe-31

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Ve emmâ men hâfe makâme rabbihî ve nehennefse anil hevâ.

Ve fakat, kim Rabbinin makamından korkmuş ve nefsini heveslerinden nehyetmiş ise (heveslerine uymamışsa).Naziat-40

Fe innel cennete hiyel me’vâ.

O taktirde, muhakkak ki cennet, ona barınacak yerdir.Naziat-41

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-05-2015, Saat:02:30 PM, Düzenleyen: (Amed).
...
İllâ men tevellâ ve kefer(kefere).
Ancak kim (arkasını) döner ve inkâr ederse.-Gaşiye-23

Fe yuazzibuhullâhul azâbel ekber(ekbere).
O taktirde Allah onu en büyük azap ile azaplandırır.Gaşiye-24

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
''Ve Allah demişti ki: ''Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara: ''Beni ve annemi, Allah'tan başka iki tanrı edinin' dedin?''. ''Hâşâ, dedi, sen yücesin, benim için gerçek olmayan birşeyi söylemem bana yakışmaz. Eğer demiş olsam, sen bunu bilirsin, sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben ise senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gaybları bilen yalnız sensin, sen!''. ''Ben onlara sadece, senin bana emrettiklerini söyledim. Benim ve sizin Rabbınız olan Allah'a kulluk edin, dedim. Aralarında olduğum müddetçe onlara şahit idim, fakat sen beni vefat ettirince onları gözetleyen yalnız sen oldun. Sen herşeyi görensin.
(MAİDE/116-117''
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Ve lekad yessernel kur’âne liz zikri fe hel min muddekir(muddekirin).

Ve andolsun ki Biz, Kur’ân’ı zikir için kolaylaştırdık. Buna rağmen tezekkür eden (ibret alan) var mı?Kamer-40

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-05-2015, Saat:01:26 AM, Düzenleyen: (Amed).
Profesör
''Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık. Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık.
(ENBİYA/16-17)''
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Ve mâ kâne li nefsin en temûte illâ bi iznillâhi kitâben mueccelâ(mueccelen), ve men yurid sevâbed dunyâ nu’tihî minhâ, ve men yurid sevâbel âhirati nu’tihî minhâ, ve se neczîş şâkirîn(şâkirîne).

Hiçbir kimse yok ki, ölümü Allah'ın iznine bağlı olmasın. Ölüm belli bir süreye göre yazılmıştır. Ve kim bu dünyanın menfaat ve kazancını isterse, kendisine ondan vereceğiz. Kim de ahiretin menfaatı ve kazancını arzularsa, ona da bundan veririz. Ve biz şükredenleri pek yakında ödüllendireceğiz.Ali İmran-145

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
İnnel muttekîne fî cennâtin ve naîmin.

Muhakkak ki takva sahipleri, cennetlerde ve ni’metler içindedir.Tur-17

Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
''Muhakkak siz, mallarınız ve canlarınız hususunda imtihan olunacaksınız. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve Allah'a ortak koşanlardan size eziyet verici bir çok söz işiteceksiniz. Eğer sabreder ve Allah'dan gereği gibi korkarsanız, şüphesiz işte bu azmi gerektiren işlerdendir.
(ALİ-İMRAN/186)''
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.