You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Günün Ayeti
Siz ancak işlediklerinizin karşılığı ile cezalandırılırsınız. Ancak Allah’ın halis kulları başka. İşte onlar için belli bir rızık, meyveler vardır. Onlar ikram gören kimselerdir.

(Saffât, 37/39-42)

Günün Hadisi
Üç dua vardır ki, bunlar şüphesiz kabul edilir: Mazlumun duası, yolcunun duası ve babanın evladına duası.

( Ibn Majah, "Dua",11)

Günün Duası
Allahım yaşadığımız hayat boyunca bizlere hayatın sıhhatlisini, rızkın bereketlisini, kalbin şefkatli ve merhametlisini, ölürken ölümün beşaretlisini, öldükten sonra da kabrin saadetlisini nasip eyle!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Âyetlerimizi geçersiz kılmak için yarışırcasına çaba harcayanlar var ya; işte onlar için elem dolu, çok kötü bir azap vardır.

(Seb’e, 34/5)

Günün Hadisi
Peygamberimiz işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben, cennette işte böyle yanyanayız buyurmuştur.

(Al-Bukhari, "Talâk", 25, "Edeb", 24; Muslim, "Zühd", 42)

Günün Duası
İlahî, İnayetine sığındım,kapına geldim,kulluk edmedim affına geldim. Şaşırtma beni doğruyu söylet,neş’eni duyur hakikati öğret.

(Elmalılı Hamdi Yazır)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Allah, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayandır. Mü’minler yalnız Allah’a tevekkül etsinler.

(Tegâbün, 64/13)

Günün Hadisi
Allah kulunun bir şey yiyip içmesinden dolayı kendisine hamdetmesinden hoşnud olur.

(Muslim, "Zikir",89)

Günün Duası
...Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan solumdan ve üstümden (gelecek her türlü tehlikeden) koru. Altımdan (gelecek belalarla/deprem ile) helak olmaktan senin büyüklüğüne sığınırım.

(Ebu Dâvûd, "Edeb", 110; İbn Mâce, "Dua", 14)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
…Yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü ALLAH, israf edenleri sevmez.

(A’râf, 7/31)

Günün Hadisi
Allahım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır.

(Al-Nasa’i, “Taharet”, 49; Also see Al-Bukhari, “De'avât”, 38, 43-45;Muslim, “Zikir”, 49)

Günün Duası
Allah'ım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-01-2018, Saat:07:31 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Günün Ayeti
De ki: Rabbim ancak, açık ve gizli çirkin işleri, günahı, haksız saldırıyı, hakkında hiçbir delil indirmediği herhangi bir şeyi Allah’a ortak koşmanızı ve Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.

(A’râf, 7/33)

Günün Hadisi
Allahım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın.

(Al-Bukhari, “Tıb”, 37; Muslim, “Selam” 46; Abu Dawud, “Tıb”, 17; Al-Tirmidhi, “De'avât”, 111)

Günün Duası
Ey Allah’ım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilâh yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
İman edip salih ameller işleyenler cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.

(Bakara, 2/82)

Günün Hadisi
Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim.

(Muslim, "Zikir",72)

Günün Duası
Allah’ım! Beni bağışla, bana hidayet nasip eyle, bana rızık ver, beni âfiyette daim eyle ve bana merhamet et.

(Müslim, "Zikir ve Dua", 35)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah’ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgarları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için deliller vardır.

(Câsiye, 45/5)

Günün Hadisi
Allahın adıyla Onun adıyla (hareket edildiğinde) yerde ve gökte hiçbir şeyin zararı dokunmaz. O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

(Al-Tirmidhi, "De'avât",13 )

Günün Duası
Allah’ım! Gizli olarak işlediğim günahlarımı, açıktan işlediğim günahlarımı, hatâen işlediğim ve bilerek yaptığım günahlarımı, bildiğim ve bilmediğim bütün günahlarımı bağışla.

(Hâkim, "De’avât", No: 1880; İbn Ebî Şeybe, "Dua", 15,No: 29228)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Andolsun ki Biz, onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız.

(Duhan, 44/3)

Günün Hadisi
Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim.

(Al-Bukhari, "Cihad", 7 )

Günün Duası
Allah’ım! Hidayet ettiğin kimselerle birlikte bana da hidayet et, âfiyet verdiğin kimselerle birlikte bana da âfiyet ver, yüz çevirdiğin kimselerden benim de yüz çevirmemi nasip et, bana verdiğin nimetleri bereketli kıl...

(İbn Hıbban, "Ed’ıye", No: 945)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
Mü’minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun âyetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler.

(En’âm, 6/2)

Günün Hadisi
Bizi doyurup içiren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamdolsun.

(Al-Tirmidhi, "De'avat",56)

Günün Duası
Allah’ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı,her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum.

(Hakim, "De’avat", No: 1925)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Ayeti
…Herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. Hiçbir günahkâr başka bir günahkârın günah yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizedir…

(En’âm, 6/164)

Günün Hadisi
Gıybet; kardeşini hoşlanmayacağı bir şekilde anmandır. Kendisine dendi ki; ey Allah’ın elçisi, belirttiğim haslet andığım kişide var ise, Peygamberimiz şöyle buyurdu; eğer senin belirttiğin haslet onda var ise sen onun arkasından konuşmuş olursun ama o özellik kendisinde yoksa , ona iftira atmış olursun.

(Muslim, "Adab",70)

Günün Duası
Allah’ım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlakımı da güzelleştir.

(Ahmed b.Hanbel, Müsned, I, 403)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.