You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

her güne bir ayet bir hadis

her güne bir ayet bir hadis

Profesör
RE: her güne bir ayet bir hadis
Bir Ayet
De ki: "Ey mülkün sahibi olan Allah'ım! Sen mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden de mülkü çeker alırsın. Dilediğini aziz edersin, dilediğini zelil edersin. Hayır senin elindedir. Şüphesiz sen her şeye hakkıyla gücü yetensin." Âl-i imrân, 3/26
Bir Hadis
“Allah’ım! Ben gerçekten nefsime çok zulmettim, günahları ancak Sen bağışlarsın, beni katından bir mağfiret ile bağışla, bana merhamet et, şüphesiz Sen çok bağışlayansın, çok merhametli olansın.” (Tirmizi, "De’avat", 98; İbn Ebi Şeybe, "Dua", 35 )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” (Mâide, 5/90)
Bir Hadis
" Sizin en hayırlılarınız, hanımlarına karşı en iyi davrananlarınızdır." ((Tirmizî, "Radâ’, 11; İbn Mâce, “Nikâh”, 50)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“(Ey Muhammed!) sana geçmiş kitapları tasdik eden, onlardaki doğruları muhafaza eden Kur’an’ı gerçeğin ta kendisi olarak Biz indirdik. Şu halde onların arasında Allah’ın indirdiklerine göre hüküm ver.” (Mâide, 5/48)
Bir Hadis
" Kim Allah'a inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır." (Buhâri, "İman", 28, Savm 6; Müslim, "Sıyâm", 203 )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Sabrederek ve namaz kılarak (Allah'tan) yardım dileyin. Şüphesiz namaz, Allah'a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir. Bakara, 2/45
Bir Hadis
"...İşlediğim günahların şerrinden sana sığınırım. Bana lutfettiğin, ni'metlerini i'tirâf ederim, günahımı da i'tirâf ederim. Beni affet çünkü günahları ancak Sen affedersin” (Buhârî,”Deavât”, 2, 15)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Kim iyilik yaparak kendini Allah'a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur. İşlerin sonu ancak Allah'a varır. Lokman, 31/22
Bir Hadis
“Allah’ım! Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her turlu kotu şeylerden) temizle, Sen temizleyenlerin en hayırlısısın. Sen nefsimin dostu ve mevlasısın.” (Müslim, "Dua", 73)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Kim iyilik yaparak kendini Allah'a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur. İşlerin sonu ancak Allah'a varır. Lokman, 31/22
Bir Hadis
Beş şey gelmeden önce (diğer) beş şeyin değerini bil: 1. Ölümünden önce hayatının, 2. Hastalığından önce sağlığının, 3. Meşguliyetinden önce boş zamanının, 4. İhtiyarlığından önce gençliğinin." 5. Fakirliğinden önce zenginliğinin." (Hakim, Müstedrek,IV,341)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
İçinizden kim Allah'a ve Resülüne itaat eder ve salih bir amel işlerse, ona mükafatını iki kat veririz. Biz ona bereketli bir rızık hazırlamışızdır. Ahzâb, 33/31
Bir Hadis
"Ölüyü (mezara kadar) üç şey takip eder: Ailesi, malı ve ameli. Bunlardan ikisi geri döner, biri bâki kalır: Ailesi ve malı geri döner, ameli kendisiyle bâki kalır." ( Tirmizî, "Zühd",46)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
"Ey Rabbimiz! Bizi, inkar edenlerin zulmüne uğratma. Bizi bağışla. Ey Rabbimiz! Şüphesiz sen mutlak güç sahibisin, hüküm ve hikmet sahibisin Mümtehine, 60/5
Bir Hadis
"Bir hastayı ziyaret ettiğinde, ondan senin için dua etmesini iste. Zira onun duası, meleklerin duası gibidir." (İbn Mâce, “Cenâiz”, 1)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Allah, size ancak leş, kan, domuz eti ve Allah'tan başkası adına kesileni haram kıldı. Ama kim mecbur olur da, istismar etmeksizin ve zaruret ölçüsünü aşmaksızın yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur. Şüphesiz, Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. Bakara, 2/173
Bir Hadis
"Allahım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Senden yine sana sığınırım. Sana övgüyü saymakla bitiremem. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin." (Müslim, "Salât",222 )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Bilesiniz ki, Allah'ın dostlarına hiçbir korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de. Onlar iman etmiş ve Allah'a karşı gelmekten sakınmış olanlardır. Yûnus, 10/62-63
Bir Hadis
“Kişi Müslüman kardeşine arkasından (gıyabından) dua ederse, melekler; ‘Âmin! Aynısı sana da olsun!’ derler.” (Müslim, “Zikr”, 88; Ebu Dâvud, “Vitr”, 29; Tirmizi, “Birr”, 50)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.