You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Her gün bir kelime tevhid

Her gün bir kelime tevhid

Forumcu
RE: Her gün bir kelime tevhid
İlah mabud demektir mabut ise ibadet edilen Allahtan gayri ibadet edilmeye layık ilah yoktur ibadetin her şekli Allaha yapılır zora düşünce tek sığınılacak merci Allahtır birilerinin iddia ettiği gibi ölmüş evliyaya yada dirilere (ruh ve ruhaniyetlere )sığınmak şirktir,onların adını anarak yardım ummak şirktir lailahe illallahı iptal etmektir La ilahe illallahı iptal ederek söylemek sahibini cennete sokmaz ahiretini kurtarmaz bilakis amelini yok eder kişiyi cehenneme müstehak eder bu tekfir maksatlı bir izah değil sonuçları değerlendirilip üzerine düşünülüp büyük kayıpa düşülmemesi için bir ihtardır delalete düşenlerin çokluğu delaletin hidayet olduğuna ,işaret etmez çoğunluk müslümanın ölçüsü olamaz.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبِينُ

“Lâ ilâhe İllallâh Muhammedün Rasûlullâh”

ALLAH’tan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed (S.A.V.) O’nun Rasûlüdür

bizim buraya yazmamız herhangi bir maksatla değil hatırlatma gayesi iledir biline.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
duadaş kardeşim istersen anlamadığın kısmı ele alalım ben ''la ilahe illallah'' neyi içerir onu izah etmek için bir örnek vermek istedim la ilahe ilallah Allahtan gayrı hiç bir şeye ibadet etmemeyi gerektirir bunun sözleşmesidir dolayısı ile Allahtan başkasına ibadet sayılan şeylerden biri olan zorda kalınca sığınmayı sadece Allaha yapmak zora düşünce O'nun esmaül hüsnasıyla Dua etmek gerektiğini asla kullara sığınmak manasında olan medet ya falanca diyerek ruh yada ruhaniyetlerden yardım dilememeliyiz aksi takdirde la ilahe illallah sözümüzde yalancı çıkar Allah muafaza cehenneme müstehak oluruz diyede hatırlatma ve ihtarda bulunmak istedim kardeşlerime malesef bu hususlarda cehalet yaygın olduğu için bunu burda izah etmek benim için önemliydi.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Tamam kardeşim anladım kesinlikle katılıyorum sadece ALLAH tan dilemek istemek vede ALLAHA sığınmak gerekir tabi ki kardeşim elbette
doğru anlamışmıyım???
birde isteğim şudurki yazarken uzun metin olarak değil
kısım kısım ayırarak yazarsak okuyan daha rahat ve güzel anlar

selam ve dua ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2019, Saat:07:10 PM, Düzenleyen: duadaş.
Forumcu
tamam kusura bakma birdahakine dikkat ederim.Allaha emanet ol.gülücük
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

bizim buraya yazmamız herhangi bir maksatla değil hatırlatma gayesi iledir biline.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.