You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?

Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?

General
Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?
Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?


"Aklı başında hiçbir adam görmedik ki Bakara Suresi'nin son iki ayetini okumadan uyusun." Bu söz Hz. Ömer ile Hz. Ali'ye (ra) aittir. Bakara Suresi'nin son iki ayetinin ne kadar önemli olduğunu Kainatın İftihar Tablosu'ndan bizzat işitmişler ve bu iki ayeti hayatları boyunca uyumadan önce okumuşlar.

Hz. Peygamber "Amenerrasulü" diye başlayan Bakara Suresi'nin son iki ayeti hakkında bakın neler buyuruyorlar: "Her kim geceleyin Bakara Suresi'nden bu iki ayeti okursa ona yeter ." "Allah Teala, Bakara Suresi'ni iki ayetle sona erdirdi ki, bunları bana, Arş'ın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz. Çünkü bunlar salattır (namazdır), hem duadır, hem Kur'an'dır ."

Efendimiz'in (sas) bu kadar önemle vurguladığı Bakara Suresi'nin son iki ayetinin meali hakikaten çok muazzam hele de bu günlerde daha da bir anlam kazanıyor. Şöyle ki; " Peygamber, Rabbi tarafından kendisine ne indirildi ise ona iman etti, müminler de. Onlardan her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve resullerine iman etti. "O'nun resullerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz." dediler ve eklediler "İşittik ve itaat ettik ya Rabbena, affını dileriz, dönüşümüz Sana'dır.

Allah hiçbir kimseyi güç yetiremeyeceği bir şekilde yükümlü tutmaz. Herkesin kazandığı iyilik kendi lehine, işlediği fenalık da kendi aleyhinedir. Ya Rabbena! Eğer unuttuk veya kasıtsız olarak yanlış yaptıysak bundan dolayı bizi sorumlu tutma. Ya Rabbena! Bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ya Rabbena takat getiremeyeceğimiz şeylerle bizi yükümlü tutma. Affet bizi, lütfen bağışla kusurlarımızı, merhamet buyur bize. Sensin Mevlamız, yardımcımız. Kafir topluluklara karşı Sen yardım eyle bize ."

Şimdi teklifimizi yapalım: Efendimiz'in buyurduğu gibi bu iki ayeti bir hafta içinde bilmiyorsak önce kendimiz öğrenelim sonra eşlerimize, çocuklarımıza öğretelim ve bugünden itibaren her gece yatmadan önce mutlaka okuyalım.

SELAM VE DUA İLE
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
RE: Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?
Rabbim razı olsun...
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?
Allah razı olsun kardeş rabbim uygulamayı nasip etsin inş.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
RE: Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?
ALLAH RAZI OLSUN BİLGİLENDİK
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
...DeRsAaDeT...
Cvp: Her gece yatarken neden Âmenerrasulü okunur?
her zamanki gibi güzel bir paylaşim kardeş....yatsı namazı arkasından okumaya alişmişizdir millet olarak teravihlerden sonrada okunur farketmişseniz..yatsıdan sonra okunmasının sebebi ise osmanlıdan geliyor sanırım..çünki osmanlıda yatsı namazından sonra ayakta kimse kalmazdı ve sabah namazından sonrada herkes ayaga kalkardı..velhasılı kelam osmanlı zamanında hadis ve sünnetin ne derece uygulandıgını görüyoruz..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.