You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Helallik
Son olaylardan sonra sitede bulunmamdan rahatsızlık duyanlar olduğunu gördüm. ve tatsızlıkların daha fazla tezahür etmemesi için yazılarımı sonlandırma kararı aldım. benden yana bir hak var ise mutaassıp muhaliflerim de dahil olmak hakkım helal olsun. sizlerde helal ediniz.
(zahiriyye) zahiri bir menhece sahip olduğum doğrudur fakat zahirilik delile tabii olmaktır. bir mesele de ayet ve hadise tabii olmak bunun önüne atayı,şeyhi,hocayı geçirmemektir. ve ben delili mezhep edinmekten son derece mutluyum çünkü bu sahabenin, tabiinin ve davud ezzahirinin, İmam ibnu Hazm'ın, ahmedin, şafiinin, malikin ve ebu hanifenin yoludur. Allah onların hepsinden razı olsun.
sizlere şunu tavsiye ederim kendi şeyhinize, imamınıza, hocanıza uymuyor diye insanları vahhabilikle yahut haşevilikle damgalamayın. ben ne kast ettiğiniz anlamda selefiyim ne de başka bir şeyim. ben sadece delili menhec edinen ayet ve sahih hadislerin zahirine yapışan v ancak sahabenin icmasını delil sayan birisiyim.
delile ancak delil ile mukavemet edilir. hegemonik baskıcı uslup ve reaksiyonlar insan onurunu zedeleyen bir davranış modelidir.
Müslümanlar ancak delil ile galip gelirler. delil de kuran, sahih hadis ve sahabe icmasıdır.
söylenecek söz çok fakat bu kadar yazabildim zaten fazlasına da gerek yok.
Allah'ın selamı üzerinize olsun esen kalınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-02-2014, Saat:02:20 PM, Düzenleyen: kalemşör.
..Edep Ya Hu..
RE: Helallik

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Helallik
Bu durum hasıldır ki. Foruma okumadan mesaj atıldığının.... bu arkadaş yapmadı ama yapanlar çok sayıda zahiriliği okuyup arkadaşın zahiri olduğunu bilmeden mesaj atanlar oldu
Bu doğru bi yaklaşım olmadı katılıyorum
Ama öte yandan yazılacak başka şeyler de var ama yazamıyacağım
Demeden edemiyorum ama demiyeceğim lakin gider ayak böyle mesaj yazmasından memnun olmadım..
Bunun nedeni de mesaj okumayı bilmeyen arkadaşlar anlasınlar ki arkadaşın eski mesajlarına tek tek baksınlar benimkilere de baksınlar anlayacaklardır....çünkü forumda lafım bu arkadaşın arkasında duranlaradır kendisi ne dese doğrudur anlayışıyla yaklaştınız forumu okudum okuyorum bu kurduğum cümleden eminim .. Arkadaş filan alime filan şeyhe yapışmayın dediği halde susup bilmeden onun görüşüne doğrudur diyenler oldu aynı cahilce âlim bilip yapıştınız..onun istemediği şeyi yaptınız.. Öte yandan onun zatı ve görüşleri hakkında arkasından kötü konuşamam....çünkü edepsizlik olur
Helâllik mevzuna gelirsem ben bana kasıt ve zımni yolla şirk ve bidatçi dediği şeyler için ben hakkımı helal
Ediyorum... Şükür ki kendisine şirkçi bidatçi gibi durumların imasında dahi bulunmadım
Bidat dediğim yerlere bakılırsa verdiğim cevaplar onu bidatçi yapmak için değil tezini yıkmak için olmuştur.....aynısını sen de yapıyorsun anti tezinde yaklaşmak için...
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-02-2014, Saat:03:53 PM, Düzenleyen: hallac-ı mansur.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.