You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Anket Başlığı: Talepleri yerine getirmelimiyim

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Evet Yapmalısın 1 (50.00%)
Hayır Yapmamalısın 1 (50.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 2 (100%)
Yeni Üye
helalleşme
Helalleşme 

Selam Aleykum 

Benim ve yengem arasında bir kırgınlık yaşandı bir kaç aydır konuşmuyoruz . Yengem benden 4 5 yaş küçük olmasına rağmen benim üzerimde hakkı büyük geçmişte beraber yaşadığımız için yemekti hizmetti vb . Bununla beraber geçen sene kpss ye çalışırken bana düzenli günlük ders çalıştırdı.Ben geçen kendisi ile helalleşmek istedim mesaj attım , ayaklarıma kapanıp özür dileyeceksin , sana o kadar ders verdim emek harcadım dedi . Bu durumun onur kırıcı olduğunu bu şekilde bir helalleşmenin olamayacağını söyledim sen bilirsin dedi . Çok fazla üstelemedim. Daha sonra kendisine bana verdigin ders saatlerini hesaplayıp sana makul bir ödeme yapayım emegin ödenmez ama bir sekilde helalleşelim dedim kabul etmedi . Dün kuzenimle sohbet etmiş durumu anlatmış kuzenimde nasihat etmiş ona biraz yumuşamış . kalbinin cok kırıldıgını bana cok emek verdigini saygıyı hak ettiğini yinelemiş bundan sonra beni büyüğü bilip saygıda kusur etmeyecekse bayramda elimi öpüp hocasına yengesine saygısını sunacaksa eski muhabbete döneceğini ve helalleşeceğini söylemiş 

sorum şu : ben helalleşmek için gereken adımları attım ve ücret teklifinde bulundum onur kırıcı taleplerde bulunduğu için benden sorumluluk kalkar mı 

Yoksa bende emegi oldugu icin dediklerini yapmak zorundamıyım.Bu arada yengem 21 yasında biraz da cocukluguna veriyorum bu taleplerini 

Teşekkür ederim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
RE: helalleşme
"kalbinin cok kırıldıgını bana cok emek verdigini saygıyı hak ettiğini yinelemiş bundan sonra beni büyüğü bilip saygıda kusur etmeyecekse bayramda elimi öpüp hocasına yengesine saygısını sunacaksa eski muhabbete döneceğini ve helalleşeceğini söylemiş"

ee daha Sorun ne?

Sen; ücretini vereyim, helalliğimi alayım ama gene konuşmayalım küs duralım mı demek istiyorsun?
Bazı şeylerin ücreti para ile ödenemez.
Sorun ne demiştim ya, sorun bence nefsimiz.
Elimize bir kutu tatlı alıp ayağına giderek özür dilemek, birkaç tatlı söz ile gönül almak ne kadar da ağır gelir nefsimize.
Hele kırgınlığımızda %100 haklı olduğumuzu düşünüyorsak.

Ama nefis ile yapılan esas cihat işte tam da bu. Zaten kendinin haksız olduğunu düşünsen, gidip özür dilemek bu kadar ağır gelmeyecekti.
Ama büyük cihat haklı olduğunu düşündüğün durumda bile gururunu kırabilmektir.

Helallik almak konusunda bu kadar güzel hassasiyetiniz olduğuna göre bu büyük cihatı da başaracağınıza inanıyorum

Allah'a emanet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Süper Moderatör
Bakın hala nefs-i emmare (Kötülüğü emreden nefis) size neler fısıldıyor.
Talebe hocasının elini öperken yaş gözetmez.
Daha önce öpüyor muydunuz?
Belki de siz davranınca o size elini vermeyecek, daha önce nasıl davranıyor idiyseniz öyle yapacak.

Siz Allah için helallik istiyorsanız, her hareketinizi Allah için yaptığınızı, O'nun herşeyi gördüğünü düşünürseniz kalbiniz rahatlar.

Rad 13/28. Onlar, iman etmiş ve kalbleri Allah zikriyle yatışmış olanlardır. Evet, iyi bilin ki, kalbler Allah'ın zikri ile yatışır.

Başarılar diliyorum, şu şeytanı sevindirmeyin lütfen.
Bir kere nefsinizi, gururunuzu kırabilirseniz, bundan sonraki hayatınız çok, ama çok değişecek, güzelleşecek, kolaylaşacaktır. Emin olun.

Allah'a emanet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
daha once elbette öpmüyordum malum kırgınlıklar yasanınca elini öptürüp gururumu kırmak istiyor sanırım 
Teşekkür ederim
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.