You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Helal kazanç ve faiz

Helal kazanç ve faiz

Yeni Üye
Helal kazanç ve faiz
Benim sorum İslama uygun yoldan para değerlendirme ile ilgili. Bu konuda okumadığım, araştırmadığım hiç bir çeşit kaynak kalmadı. Düğünümüzden kalan hediyeleri ve değerli eşyalarımızı bir bankanın kasasında muhafaza ediyoruz. Hepsinin toplamı 40.000 değerinde ve bu kiralık kasa için 260 TL yıllık aidat ödeyeceğiz. Çok şükür fazla bir düğün borcumuz yok ve ev almak için para biriktirmek istiyoruz. Eşim İslami konularda daha bilgili ve daha titizdir. Kazancımıza ve birikimimize faiz bulaşmaması konusunda oldukça titiz davrandık. Şu an mevcut birikimimi değerlendirmek istiyorum. Ama bu konuda İslama uygun hiç bir alternatif bulamadım. İslamda parayla ilgili her tür konu ticarete göre açıklanmış. Ben ve eşim maaşla çalışan insanlarız. Gelirimiz belli, giderimiz belli. Araştırmalarıma göre İslam'da para biriktirmek başlı başına kabul edilmemiş ve insanlara paranın devir daimi aşılanmış. Para dönsün, ticaret yapılsın, insanlara eşit dağılması sağlansın. Her bir aşamada verilen mesaj şu: ''Mal edinmeyin, malınızı biriktirmeyin, öldüğünüzde arkanızda olabildiğince az şey bırakın, Allah'ın sizin rızkınızı vermesinden şüpheniz mi var?'' Ben de bir memur kızıyım ve çok şükür Allah'ın rızkımızı hep arttırdığını ve en sıkıştığımız zamanlarda bir şekilde refaha çıktığımızı tecrübe ettim. Ama fark şu ki: Benim ailemin onlara ev verebilecek bir ailesi vardı. Onlara da sadece var olan evlerinde geçinmek kalmıştı. Ben ekonomi mezunuyum. Az çok değerlendirme yapabilecek bilgi ve kabiliyete sahibim. Küçük meblağları döndürmek çok kolaydır. Ama 3-5 kuruş düğün takısıyla ev almak günümüzde imkansız. Bir evin hiç değilse peşinatını karşılayacak paraya sahip olabilmek için mevcut olanın değer kaybetmemesi ve inşaat piyasasıyla eşdeğer olandan fazlası kadar yükselmesi gerekiyor ki belki 5, belki 10 sene sonra bir ev peşinatı birikebilmiş olsun. Bu zaman zarfı içinde hiçbir değerlendirme yapılmamış yastık altı para da o gün geldiğinde devede tırnak kalacaktır. Kuran-i Kerim'de de her yerde yazılmış: ''FAİZ HARAM'' açık ve net! Bundan hiç şüphe yok. Peki bir avuç insanın dışında; zekatını, fitresini, sadakasını vermeyen, İslama uygun gelir dağılımından haberi bile olmayan bir toplumda bunun alternatifi nedir? Ben bu 3 kuruşluk parayı nasıl değerlendirmeliyim ve nasıl helal yoldan bir ev sahibi olabilirim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Helal kazanç ve faiz
Takı parasını kenarda tutup çalışıp üzerine ekleyerek ve ilerde bi nebzede olsun çoğaldığında ufak tefek eş dost akrabadan borç alıp bir ev sahibi olabilirsiniz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
paranızın degeri kaybolmasın istiyorsanız altın alabilirsiniz bu gün bankalar artık altın hesabı da açıyor vadesiz altın hesabına altın olarak yatırırsınız. yada diğer bir yol ise bugün pek çok hocanın belirttiği ev almak için faizsiz çalışan bankalara müracat edebilirsiniz onlar evi kendileri satın alıp size taksit olarak satıyor ve kar koyuyor burada meydana gelen iş ticaret olduğu için bunda da bi mahzur görmüyorlar sizde kira ödeyeceğinize evinizin taksitlerini ödersiniz yalnız burada ki ince detay evi satın alacağınız bankanın faiz ile işlem yapmıyor olmasıdır.
Allah yuvanızı mutlu ve bi ömür bereketli kılsın.
saygılarımla
bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı..
oda parasını istedi zaten
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
arkadaşlarımızında dediği gibi dinimiz ev almak için para biriktirmeye karşı bir din değildir...sonuçta o senin zaruri ihtiyacın ...ama bir ev alırdık.. bir tane daha..alabiliyorsak bir tane daha ..3-5 dersek işte o zaman iş dünyalık birikime döner gülücük

ALLAH rızasını gözettikten sonra güzel şekilde bir ev sahibi olacağınıza inanıyorum biiznillah
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.