You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
Hekimoğlu İsmail
Hekimoğlu İsmail

HAYATI

1932 yılında Erzincan'da doğdu. Asıl adı, Ömer Okçu'dur. Dedesinin ismini olan Hekimoğlu İsmail imzasıyla yazılarını yazdı, böyle tanındı. Babası, İstiklal savaşı sırasında Kazım Karabekir Paşa'nın emrinde 4 yıl askerlik yaptıktan sonra, memleketine
döndüğünde İstiklal Madalyası'nı satıp, viran olan şehrini yaptırdı.
Savaşlar içinde büyüyen Hekimoğlu İsmail'in anne ve babasının okuma yazması yoktu, yazarımız kitap bulunmayan evde doğdu, büyüdü.
Lise tahsilinden sonra Amerika'da elektronik üzerine ihtisas yaptı. 1967'de meşhur Minyeli Abdullah romanını yazdı. O günden bu yana pek çok dergi ve gazetede yazılar yazan Hekimoğlu'nun 30'dan fazla eseri vardır. Yurtiçi, yurtdışı konferansları da yüzlercedir.
Halen Zaman gazetesi'nde makaleleri yayınlanan Hekimoğlu İsmail'e Harran Üniversitesi tarafından Edebiyat Doktoru unvanı verilmiştir. 1950'den itibaren çeşitli zamanlarda yazıları sebebiyle mahkemelere verildi. Hekimoğlu İsmail 1953'den beri sigara parasını kitaba verip, bir ömür boyu talebe gibi çalışmıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Hekimoğlu İsmail
değerli fikir adamımızdan Allah razı olsun

paylaşandan da Wink
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.