Niyetini halis buldum bunu belirtmek isterim. İslami bir sakıncasınıda göremedim çünkü birkere görüşmek istediğini belirtmişsin kız ile islamdada evlilik hukuku tıpkı başlangıç olarak böyledir. Evlenecek olan kişiler görüşebilir birkere islami adaplar çerçevesinde haramlara dikkat ederek. Yalnız kalmıycakları bir ortamda yani başbaşa bir görüşme olmamalıdır bu cünkü sen de biliyorsundur bunu henüz birbirine helal olmayan iki karşı cinsin alnız bir arada bulunmalı caiz değildir. Evlilik kararı çok güzel ve imanın yarısını tamamlayan bir unsurdur. Zinadan korur en önemlisi kişiyi... Yalnız kalmak güzel olsaydı Allah c.c ayeti kerimesinde evlendiriniz buyurmazdı . Demek ki aslında kişi için hayrlı bir iştir evlilik... Aşka gelince, sevgi ve aşkı birbirine karıştırmamak lazım ... Aşkın şerrinden Rabbe sığınmalıyız ki kimsenin burada öyle konuşupda sandıkarı gibi aşık olduklarına inanmıyorum çünkü aşk insanı dinden çıkarır. Otomatik olarak isyana hata ve hatta şirke sürükler. Sevgi çok güzeldir... Ne yapıcaksan önce Allah rızasını gözetmelisin... Allahın rızası seni hep doğruya iletir..
Hayrlısı şeklinde dua etmeye gelince... Ben şöyle dua ederim : Çok istediğim birşey varsa, elimden geleni yaparım dua olarak. Mesela şöyle derim Allahım bana onu ver Rabim o benim için hayrsızsa dahi onun hayrsızlıklarını hayra çevir bana yinede onu ver... Benim için hayrsızlıklarını hayrla karşıla, Rabbim bunu kesin bir dille istiyorum... Hem dünyam hem ahiterim için olsun. Rabbim bu işte benim bilmediğim senin bildiğin bir hayrsılık var ise hayrsızlıklarını hayra çevir ve onu bana ver. Sensindirki bana kesin bir dille yalvarın diyyen kesin bir dil ile yalvaıyor ve istiyorum...
Tabii bu benim duam ) Ve birşey daha var Evlilik 3 sabit kaderden biridir... Evlilik, doğum ve ölüm değişmez eğer o bacı ile evleniceksen zaten kaderinde yazılı olduğu içindir. Yok başkası yazılı ise cuz-i iradenle o kadderi değiştirme imkanın yoktur... Şuan yazılı ve sabit olan bir kader için istişare yapmakdasın... Dua evleniceğin kişiyi değiştirmiyecek...
Ve son olarak Evlilik cok güzel cok lezetli bir olay Rabbim herkese nasip etsin en güzelini umarım kardeşim Rabbim bu tutumundan dolayı yüzüne bakdıkca Elhamdulillah diyerek Rabbine seni çokca hamd ettirsin eşin...Umarım bu lezzeti aldırsın sana )))
SubHane RabbiyeL aLa...