You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayırlı akşamlar

Yeni Üye
Hayırlı akşamlar
Yeni üye oldum. İnternette bir dua ararken yolum buraya düştü. Belki yardımcı olan bulunur ümidiyle üye oldum. İns. kendimi tam anlamıyla ifade edebilirim. 
Etkili bir duaya ihtiyacım var. Şöyleki. Yakın zamana kadar borclarim vardı. Tek maaş çocuklar vs. Ay sonu gelmiyordu haliyle. Şimdi çok şükür toparladım düze çıktım. Ama o psikolojiyi moralsizligi stresi çok iyi biliyorum. Çaresizlik desteksizlik vs vs. Ve şu an çevremde bir kaç insan var bu durumda. Aynı şeyleri yaşadığım için üzülüyorum ama bende tek maaşa bağlıyım ve o yüzden tam olarak çare olamıyorum. Bugün bir kaç kişiye bahsettim napabiliriz diye ama herkes kendi derdinde biliyorsunuz. Ama benim vicdanım rahat değil. Aç bir cocuk görmeyi ya da ağlayan bir anne görmeyi ya da çaresiz bir baba görmeyi gerçekten kaldıramıyorum. 
Ben bu insanlara yardım edecek bir maddi güce sahip olmak istiyorum. Bunun için etkili bir dua biliyor musunuz. 
Kendi borclarim varken günlük Vakıa suresi ni okuyordum. Faydasının olduğuna inanıyorum. Bir şekilde o ayın sonu geliyordu. 
Şimdide diğer insanlara yardımcı olmak için istiyorum. 
Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Belki size saçma gelmiştir ama bu konularda fazla hassasım. Derdimi anlatabildigimi umuyorum. Tekrardan hayırlı akşamlar.
RE: Hayırlı akşamlar
Benim tavsiyem bol ve sık dua ederek insanlara fayda vermenin güzel olacağıdır. Helal kazanacak gücün varsa helal kazan ve dua et. Neticede bizi hiç terk etmeyen bir Allah vardır. Allah herşeyi görür ve bilir hiç bir kulunu ihmal etmez. Mevlâna şöyle demiştir. " Kuşlara bak,ne eker ne biçerler, onları bile ihmal etmeyen seni ihmal edecek mi sanırsın?" demiştir. Şu iki duayı sık okumak lazım. Dua1:
” Allâhümmeğfirli verhamni vehdini ve âfıni verzükni”
Manası: “Allah’ım!Beni bağışla,bana hidayet nasip eyle,bana rızık ver,beni afiyette daim eyle ve bana merhamet et.”Amin Dua2:
(Tüm duaları kapsayan dua)
"Allâhüme inni es'elüke min hayri mâ seeleke minhü nebiyyüke muhammedün ve neûzü bike min şerri mesteâzeke minhü nebiyyüke muhammedün sallellâhü aleyhi ve selleme ve entel müsteânü ve aleykel belâğu ve lâ havle ve lâ kuvvete illa bilâhil aliyyil azıym."

Meâli:

"Allah'ım muhakkak ben Peygamberin Muhammed aleyhisselam'ın, Zat-ı Ecelli Ala'ndan istediği hayırlı şeylerin en hayırlısını isterim. Senin Peygamberin Muhammed (S.A.V.)'in Senden istiaze ettiği şeylerin şerrinden de sana sığınırım Allah'ım.
yardım ancak Zat-ı Ecelli Ala'ndan beklenir. Dünyada da ahirette de istenilen şeye ulaştıracak ancak Sensin. Kuvvet ve kudret ancak Senin yardımınla gerçekleşir Allah'ım!"
Dünya ahiretin tarlasıdır.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.