You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayatta mutsuz, huzursuz ve sinirli olmak için pek çok sebep vardır

© 9492.698875 ©

Üzülmek ve acı çekmek için de tabi ki nedenler vardır.Ama her şey elimizdedir.

Bazı insanlar, kendiliğinden bu sebeplerin ortadan kalkmasını isterler. Ama çoğu zaman çaba göstermeden sonuca gidilemez.

Bazı insanlar, sorun yaşarlar, ama sorunlarını çözmek için uğraşmak istemezler. Tembellik yaparlar.

Sorun çıkarmak da istemezler.

Kötülük yapmak, kötü olmak insana bir katkı sağlamaz. Kötü biri anılmaktan kim mutlu olabilir ki?

Gerçi, iyilik ve kötülük kişiden kişiye değişir. Bizim, kendimiz ya da sevdiklerimiz için yaptığımız iyi bir şey, başka birileri için "kötülük" olarak algılanabilir. Hatta iyilik olacağını düşündüğümüz herhangi bir davranışımız, karşımızdaki tarafından hiç de hoş karşılanmayabilir veya aksi bizim için geçerli olabilir.

Dikkat ettiniz mi? Hep bir şeylerden yakınırız. Siz hiç yakınmanın herhangi bir sorunun çözümüne yardımcı olduğunu gördünüz mü?

Oysa düşünürsek ve çaba gösterirsek bir çok sorunumuza çare bulabiliriz.

Kendi küçük dünyalarımızdan başlayarak bir şeyleri değiştirirsek mutlu oluruz.

Tembellik ve sorumsuzluk bize yakışmaz.

Eğer deli değilsek, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan sorumluyuzdur.

O nedenle mutlu olabilmemiz için, "elimde değil" modasından kurtulmamız lazımdır. Bir şeyler yapmalıyız...

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Hayatta mutsuz, huzursuz ve sinirli olmak için pek çok sebep vardır
''Eğer deli değilsek, yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan sorumluyuzdur...''

bnde o yüzden delirmeye calısıorum Smile
oLay cıksın istemem ben! rahat bırakın..

*hissettiğin hissiyatı yazarsan harbisin! karizm
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "
Bazı insanlar, kendiliğinden bu sebeplerin ortadan kalkmasını isterler. Ama çoğu zaman çaba göstermeden sonuca gidilemez

güzel bi paylaşm sağolasn....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
çok güzel bi paylasımdı seve seve okudum bu düşünceleri tasıman gerçekten memnun etti beni
benmde cevremde gerçekten mutsuzlugu zcı cekmeyi kabullenen o kadar insan var ki
hatta bi arkadsım 'mutsuz oldugum için mutluyum' demişti
ne kadar sacma bi cümle degl mi?
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa, rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
© 9492.698875 ©
okumaniza sevindim Wink aslinda o söylediginiz cümle sacma degil bence gülücük çünkü onu söyleyen insan acaba ne düşünüyor ki söylüyor ve o düşündügü şey ona ''mutsuzluktan bile mutlu olma becerisi zevki kazandirmiş olmali '' gülücük bence bu güzel bişi her insan bunu başarsa sorunlarin çözülmeside pek zaman almaz diye düşünüyorum Wink '' herşeyde bir hayir vardir '' sözü de çok anlamli...bu söz de hayati yaşanir hale getirir bence...mutsuzluklar karşisinda güçlü olmasina sebep olur ve mutsuzlugu çok uzun sürmez sonucunu hayir bekledigi için Wink
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-05-2009, Saat:10:02 PM, Düzenleyen: © CESSES ©.
Acemi Üye
Eğer bir gün dünya ya ait çok büyük bir derdin olursa, rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim çok büyük bir rabbim var de!...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.