You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: hayata dair...
Hayatınızda önünüze çıkan herkesin özel bir görev ile karşınıza geldiğine emin olun.
Ve ona varlığı için teşekkür edin... Özellikle düşmanınızsa...
...
Önünüzde gelecek varken geçmişle uğraşmayın...
Ama geleceği de yeni bir “eski geçmiş” yapmak için yaşamayın...
Onu şekillendirin; geçmişinizin tekrarlarından kurtulun...
...
Başınıza gelmiş ve gelecek her şeyin tek sorumlusunun kendiniz olduğu gerçeğiyle barışmayı reddettiğiniz her gün tedavi süreniz gecikecek, “yeni bir eski geçmiş” için her seferinde yeni bir adım attığınızla kalacaksınız...
...
Gerçek, düş artı zamandır...
İnanmak için görmeyi beklemeyin... İnanın ki, görebilin...
...
Dünyadaki en büyük ekonomik gerçek mutluluktur...
Ekonomi’nin tanımı mutluluktan başka bir şey değildir... Her zaman iyi bir ekonomist olun...
...
Düşleyin, düşleyin, düşleyin... Düş, var olan en gerçek
şeydir...
(...S.E. D’anna)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
* Her şeye katlanabilirim, yeter ki içimde o yoğun ve coşkun yanımı duyayım...
...
* İnsan söyledikleriyle değil, söylemedikleriyle insanlaşır...
...
* Hayatta ne öğrendiysem futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi...
...
* Hayat aslında anlamsız bir bulanıklıktır ama ona anlam katabilmek gerekir...
...
* Mutlaka bir tercihiniz olmalı ona dayanmalı onun için mücadele etmelisiniz... Tercihliksiz de bir tercih...
...
* “Önümden gitme, seni takip edemeyebilirim... Arkamdan gelme sana yol gösteremeyebilirim... Yanımda yürü ve yalnızca dostum kal...
...
* Ateşten ve yiyecekten yoksun bir insan için özgürlük, hiç de acelesi olmayan bir lükstür...
...
* Para mutluluğu satın alır. Eğer paran varsa çalışmak zorunda kalmazsın, zamanı satın alırsın ve bu zamanı kendini mutlu edecek şeyler yaparak değerlendirirsin...
...
* Hayatımın kusurlu yanlarını saklamak zorunda oluşum bana soğuk bir hava veriyordu, bu soğukluğu da erdemle karıştırıyorlardı...
(...Albert Camus)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir insan mutluluğu aramaya başladı mı, onu bulamamaya mahkûm demektir...
Bunun anlaşılmayacak bir yanı da yoktur...
Mutluluk; o vitrindeki, bedelini ödeyip, sardırarak alıp götürebileceğiniz eşya değildir...
İyi dikkat etmişseniz o eşya vitrinde kırmızı ise, evinizde de kırmızı, vitrinde mavi ise, evinizde de mavi olacaktır...
Oysa mutluluk, ancak onu ele geçirdiğimiz zaman mutluluk olur...
Onu, etrafınızda, kendinizin dışında arayacak olursanız, hiçbir şey size mutluluk gibi görünmez...
Yani; mutluluk üzerine ne muhakeme yürütebilirsiniz, ne bir tahminde bulunabilirsiniz...
Onu hemen elde etmek gerekir...
Mutluluğu gelecekte görüyorsanız, iyi düşünün, ona şimdi sahipsiniz demektir...
Ummak, mutlu olmak demektir.
(...Alain)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İş hayatında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş, üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş...
Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin oluşturduğu strese ve hayatın zorluklarına gelmiş...
Yaşlı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede birçok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş...
Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup kahvelerini oradan almalarını söylemiş...
Tüm eski öğrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara şunu söylemiş:
...
“-Farkına vardınız mı bilmem, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı...
Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama işte bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresin nedeni...
Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken, bilinçli olarak her biriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğraştınız...
Hayat kahveyse, iş, para ve mevki fincandır...
Bunlar yalnızca ‘Hayat’ı tutmaya yarayan araçlardır, ama ‘Hayat’ın kalitesi bunlara göre değişmez...
Bazen yalnızca fincana odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz...”
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı denizden asla vazgeçmezmiş.
Degismeyen tek sey degisimin kendisidir. SOKRATES

Bir yerde, küçük insanların büyük gölgesi oluşuyorsa, o yerde güneş batıyor demektir. Çin atasözü

Komşunun tarlası daha verimli, komşunun sütü daha çok görünür. OVİDİUS

İyi bir koca sağır, iyi bir karıda kör olmalıdır. ANONİM

İnsanı kendisi kadar kimse kandıramaz. GREVİLLE

Dünyayı yönetenler kalem, mürekkep ve kağıttır. JAMES HOWELL

Kalem, kılıçtan daha güçlüdür. BULWER-LYTTON
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
İnsanın sayısız geceler boyunca odada pinekleyerek kitap okuduğunu, ya da kara kara düşündüğünü getir gözlerinin önüne...
Kimi zaman boşa koyarsın dolmaz, doluya koyarsın almaz...
Doğru mu düşünüyorsun, yanlış mı bir türlü bilemezsin; çıkamazsın işin içinden...
Danışacağın tek bir Allah’ın kulu bile yoktur...
Dönüp de sen ne dersin bu işe diyebileceğin hiç kimse yoktur yanında...
Sen de görüyor musun benim gördüğümü diye soramazsın hiç kimseye...
Kaygılısındır, kararsızsındır... Bir ölçü yoktur elinde...
Neler gördüm ben burada, neler neler yaşadım...
Sarhoş filan da değildim... Uykuda mıydım bilmem...
Ama yanımda birisi olsaydı, uyuyordun, düş görüyorsun derdi...
Ve işte o zaman her şey çözümlenmiş olurdu...
(...John Steinbeck)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kendimi kaptırmamaya çalıştığım çocukça, yakışıksız bir huyumuz vardır:
Dertlerimizle dostlarımızı acındırmak, kendimize vah vah dedirtmek...
Başımıza gelenleri büyütür, şişirir, karşımızdakini ağlatmak isteriz, neredeyse...
Başkalarını kendi dertleri karşısında soğukkanlı gördük mü överiz, ama soğukkanlılığı bizim dertlerimize karşı gösterdiler mi darılır, kızarız...
Oysaki insan sevincini büyüterek anlatmalı, üzüntülerini kısaltarak...
Kendine yok yere acındıran, gerçekten dertli olunca acınmamayı hak eder...
Durmadan vahlanan kimse vahlanılmaz olur...
Kendini canlı iken ölü göstereni ölü iken canlı görebilir herkes...
Öylelerini gördüm ki; eş dost kendilerini gürbüz, keyifli görecek diye ödleri kopar, iyileşmiş sanılmamak için gülmelerini tutarlardı...
Sağlık; kimseyi acındırmadığı için, nefret ettikleri bir şey olurdu... (...Montaigne)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldim: Gitmelere bekle diyerek...
Attım valize birkaç kırgınlık,
Bir iki vefasızlık, birkaç acı söz;
Benim hatırladıklarım...
...
Birkaç iyi söz, senin unuttukların.
Geride kalan ne varsa, boğazın sularına serdim...
Geldim; Korkma aç kapıyı,
“Sende kalmaya değil... Beni almaya geldim...”
(...H. Cibran)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.