You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: hayata dair...
> Yaşanan her şeyin bir sebebi vardır... “Bitti” diye üzülme, “yaşandı” diye sevin...
...
> Birini daha iyi tanımadan ve bu kişinin senin kim olduğunu bilmesinden önce kendini daha iyi bir kişiye dönüştür ve kim olduğunu bilerek kendine güven...
...
> Zamanı onu seninle birlikte geçirmeye hazır olmayan biriyle geçirme...
...
> Birisine yabancılaşmanın en kötü biçimi yanında oturuyor olup ona hiç bir zaman ulaşamayacağını bilmektir...
...
> Tüm dünya için sadece bir kişi olabilirsin, fakat bazıları için sen bir dünyasın...
...
> Her zaman seni üzecek birileri olacaktır, yapman gereken insanlara güvenmeye devam etmek, kime iki defa güveneceğine daha fazla dikkat etmektir...
(...Gabriel Garcia Marquez)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kendine, bugün yapmakta olduğun şeyin seni yarın varmak istediğin yere yaklaştırıp yaklaştırmadığını sor...
...
Her türlü mecburi yol değişikliğini yeni şeyler öğrenmek için fırsat diye düşün...
...
Bir kaç kilo verip içine sığabileceğini düşünerek asla bir giysi alma...
...
Takımının kazanması için tezahüratta bulun, öteki takımın yenilmesi için değil...
...
Her ay en az bir kere ter ve toz toprak içinde kalacağın bir iş yap...
...
Değişiklik olsun diye, yatarken çocuğundan sana masal okumasını iste...
...
İnsanları banka hesaplarının büyüklüğüyle değil, kalplerinin büyüklüğüyle ölç...
...
Ailevi problemlerde, para problemlerinde, ya da saç kesimi konusunda akıl verme...
...
İlk kez tanıştığın insanlara ne iş yaptıklarını sorma. Onlarla ahbaplığını etiketlerinden bağımsız başlat...
...
Fırsat ara, güven arama. Limandaki bir tekne güvendedir ama bir süre sonra altı çürümeye başlar... (...H.J.Brown)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Biz dünyalıların ne garip bir durumu var!...
Burada kısa bir süre için bulunuyoruz...
Niçin geldiğimizi bilmiyoruz, bildiğimizi zannediyoruz zaman zaman...
Ama, çok derinlere gitmeden, günlük hayat bakımından başkaları için var olduğumuzu biliyoruz...
Önce, bütün mutluluğumuzu gülümsemelerine ve rahatlarına bağladığımız kimseler için...
Sonra da, yakından tanımadığımız ama kaderlerine sevgiyle bağlı olduğumuz bütün insanlar için...
İç ve dış hayatımın, ölü ve diri bütün insanların emeğine bağlı olduğunu...
Aldığım ve hâlâ almakta olduğum şeyleri aynı ölçüde var gücümle vermeye çalışmam gerektiğini her gün durmadan düşünüyorum...
Azla yetinmek gereğini duyuyorum ve çok kez başkalarına gereğinden fazla iş yüklediğimi düşünüp üzülüyorum...
Ayrıca şuna da inanıyorum ki, sade ve kendi halinde bir yaşayış, beden ve kafa bakımından herkes için daha iyidir...
(...Einstein)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
GÜZEL, çirkin, şişman, zengin, fakir... Dünyadaki tüm kadınların tek bir ortak derdi vardır: Giyecek hiçbir şeyimiz yok...
...
HAYATI gözyaşlarınla ödüllendireceğine, gülüşünle cezalandır?...
...
ARAMAYACAKSIN kimseyi, olması gerekenler zaten yanında... Ve yanında olmayıp gidenler; ne aklında olmalı ne umurunda...
...
SİZİ tatlı kılacak kadar mutluluğunuz olsun, güçlü kılacak kadar acınız ve sizi kullanmalarına fırsat vermeyecek kadar umudunuz.
...
BİRİSİNİ unutmak zorundaysanız, bunu sindire sindire yapın. “Çünkü aklın zamansız öldürdükleri, yürekte amansız dirilir. (...Paul Auster)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
GÜZELLİK yap kendine ve sadece sahip olduklarını düşün, mutlu ol onlarla. Sahip olmadıkların üzülsün seninle olamadıklarına.
...
KADININ ne dediğine değil, ne demek istediğine kulak ver. Çünkü onlar, kimse kırılmasın diye bazı şeyleri söylemezler.
...
BAZEN tüm bağları koparıp gitme cesaretini buluyorum kendimde. İşte o an, keşke nereye gideceğimi bilsem! Giderim herhalde.
...
MAKYAJIN amacı, güzelliği göstermektir; ama çok makyajın amacı, yüzünü gizlemektir.
KADIN, doğası gereği zayıftır; ama acıya en çok o dayanır. Kadının direncini kıran tek şey; hayal ettiği erkeğin boş çıkmasıdır.
...
NEDEN mutsuzsun, dedi. Mutsuz değil, beceriksizim dedim. Sizin gibi, mutlu olduğumu sanmayı beceremiyorum, hepsi bu...
...
BİLİN Kİ düşmek değildir insanları üzen... Elinden tutar gibi yapıp aslında itenlerdir insanı hayata küstüren...
...
HİÇBİR zaman garantisi olmayan bir mutluluk için, hayatınızda kalıcı olan şeyleri yok etmeyin. Çünkü tek üzülen siz olursunuz.
(...Paul Auster)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
özel üye :)
ARAMAYACAKSIN kimseyi, olması gerekenler zaten yanında... Ve yanında olmayıp gidenler; ne aklında olmalı ne umurunda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yaşamak değil bizi bu telaş öldürecek,
Bırakın Paris’te ılık rüzgarlarla taratmayı saçlarımızı,
Sevgilimizle doyasıya sohbet bile edemedik biz...
Gözümüz saatte söyleştik hep,
Koşuşur gibi sevdik, yarışır gibi çalıştık.
Hep yetişilecek bir yerler vardı,
Aranacak adamlar, yapılacak işler...
Bir sonraki günün telaşı, bir öncekinin terine bulaştı,
Başkalarının hayatı bizimkini aştı...
...
Kör karanlıkta çalar saat sesi,
Kuşluk vakti kızarmış ekmek kokusu,
Veya yavuklu öpücüğü ile uyanma düşlerini, hababam erteledik...
20’li yaşlardan 30’lara kurduk saatin alarmını...
30’lardan 40’lara, sonra 50’lere...
Öyle yanlış kurgulanmış ki hayat;
Kuşlukta uyuma imkanı sunduğunda size,
Artık uyku girmez oluyor gözlerinize...
...
Doyasıya söyleşmek, telaşsız sevmek imkanına kavuştuğunuzda,
Söyleşecek sevecek kimse kalmıyor yanınızda...
Özenle yarına sakladığınız, bir sarı lira gibi ömrünüz...
Vakti gelip de sandıktan çıkarttığınızda, bir de bakıyorsunuz ki;
Tedavülden kalkmış... (...E. Bleda)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ufak şeylerden zevk alabilmek;
Lüks yerine zarafet aramak;
Saygı istemek yerine değerli olmak;
Zengin olmak yerine kimseye muhtaç olmamak;
Sıkı çalışmak, sessizce düşünmek ve dürüst konuşmak;
Yıldızları, kuşları, bebekleri ve bilgeleri açık kalple dinlemek; İşte benim senfonim... (...W.E.Channing)

İşte benim senfonim...gülücük:
Güzeldi Eyvallah Yusuf..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.