You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: hayata dair...
İçinizde size sunulan mevcut bilgi ve bilgeliğin miktarı sınırsızdır...
Ona erişmek için sadece içinize dönmeye ve onu bulmaya niyet edin...
Bilinçaltınız tüm biyolojik sistemlerinizi sizin bilinçli bir güç sarf etmenize gerek kalmadan çalıştırır...
Aslında düşünecek olursanız, bir karıncanın bilinçaltı, günümüz öncü bilim adamlarından daha fazla biyoloji ve kimya bilgisine sahiptir...
İçsel varlığınız daha da fazla bilir; herhangi bir şey hakkında bilmek istediğiniz her şeyi...
Buradaki marifet; soruyu sormak ve bilinçli zihninizi, cevabı duyabilecek kadar sessizleştirmektir...
Bilinçli olarak içsel varlığınızın gerçek doğasının, bilgelik kaynaklarının, anlayışının ve gücünün farkına vardığınızda, daha önceden büyümenize sekte vuran pek çok engeli eritip yok etmeye başlarsınız...
Bir insan olarak potansiyelinizi ifade etmenin anahtarı, tüm potansiyelin içinizde olduğunu ve sadece dışarıya, dünyaya akması için harici bir kanal açmanızdır...
Güç içinizde... Güçlenmeye ihtiyacınız yok, sadece gücünüzün zaten içinizde olduğunu fark etmeye ve sonra da bu iç potansiyelin hayatınıza akmasına izin vermeye ihtiyacınız var.
(...Owen Waters)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Savaşın beş kuralı vardır:
Ölçme, değerlendirme, hesaplama, kıyaslama ve zafer.
Mevzi ölçmeyi, ölçme değerlendirmeyi, değerlendirme hesaplamayı, hesaplama kıyaslamayı, kıyaslama ise zaferi doğurur...
...
Eğer aklını tamamen düşman
üzerinde yoğunlaştırırsan, bin mil uzaktan bile askeri önderini öldürebilirsin. Bu, görevini başarıyla yerine getirmektir...
...
Başarılı bir hareket başına vurulduğunda kuyruğu ile, kuyruğuna vurulduğunda başı ile, orta kısmına vurulduğunda hem başı, hem kuyruğu ile hareket eden hızlı bir yılan gibi olmalıdır.
...
Mükemmellik her savaşta çarpışarak kazanmak değildir.
En iyi strateji savaşmadan kazanmaktır.
Başkasını ve kendini bilirsen, yüz kere savaşsan tehlikeye düşmezsin; başkasını bilmeyip kendini bilirsen bir kazanır bir kaybedersin; ne kendini ne de başkasını bilmezsen, her savaşta tehlikedesin... (...Sun Tzu)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu açıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım.
Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım.
Bilgisizliğin azgınlığına karşı savaştım.
İnanınki dünya nimetleri, ya da öz saygı için bu acıya katlanmıyorum, hayatı ben de çok seviyorum; fakat inançlarım bunun üstündedir...
Zaferin elde edilebilir olduğunu düşünerek mertçe savaştım.
Ne yazık ki ruhumun gücü bedenimden esirgenmiş.
İnanıyorum ki gelecek kuşaklar gerçek uğruna savaşmayı tüm zevklerinden üstün tutacaklardır.
Hayatın amacı, kaderi anlayabilmektir; çünkü bu bilgi gerçek kurtuluş olan Allah ve sonsuzla birleşme bilincine bizi yöneltebilen tek şeydir.
İnsanın sırf çoğunluk, çoğunlukta olduğu için, kitlelerle ya da çoğunlukla aynı şekilde düşünmek istemesi aşağılık ve düşük bir kafası olduğunun ispatıdır.
Halkın çoğunluğu ona inansın inanmasın, hakikat değişmez.
(...G.Bruno)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
-Bir insan ister akıl, ister altın yönünden zengin olsun, bunlardan yoksun olanlarla konuşurken çok dikkatli olmalıdır...
...
-Bir toplum en güçsüz bireyini yalnız bıraktığı anda dağılmaya başlar...
...
-Hayat, ölümle anlam kazanıyor, günün anlamı olması için gece, konuşmanın anlamı olması için sessizlik, barışın anlamı olması için savaş gereklidir...
...
-Öyle yalanlar vardır ki onlardan ağızdan çok, kulaklar sorumludur...
...
-Her toplumda başkaldıranlar olur, insanlar herkesin içinde onlara beddua eder, kendi kendine kaldığı zamansa onlar için dua eder...
...
-Sıradan halkın gözünde altın, kandan daha kolay kirlenir...
...
-Çoğu zaman kusur erdemin bir koludur...
En iyi eylemler en kötü nedenler uğruna ve en kötü eylemler de en iyi nedenler uğruna gerçekleştirilir...
...
-Erdem; eğer bazı kabahatlerle yumuşatılmazsa sağlıksız, inanç kimi kuşkularla gölgelenmezse acımasız olur... (...A. Maalouf)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Doğa, insan türünü ikiye bölerken çizgiyi ortadan çekmemiştir...
Kim ne derse desin, mutlu insanın en mutlu anı, uykuya daldığı andır ve mutsuz bir insanın en mutsuz anı, uykudan uyandığı andır...
...
Nasıl gemide giderken ilerlememiz kıyıdaki nesnelerin geri çekilmesiyle, dolayısıyla da küçülmesiyle kendini belli ediyorsa, ihtiyarlamamız da büyük yaşlardaki insanların bize genç görünmeleriyle kendini belli eder...
...
Otuz yaşıma gelene kadar öyle olmayan yaratıklara eşitimmiş gibi davranmaktan bıkıp usandım...
Bir kedi genç olduğu sürece kâğıt toplarla oynar, çünkü onları canlı ve kendine benzer bir şey olarak görür...
İnsan denen iki ayaklı yaratıklar da benim için aynı şeyi ifade ediyor...
(...Schopenhauer)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Doğa, insan türünü ikiye bölerken çizgiyi ortadan çekmemiştir...
Kim ne derse desin, mutlu insanın en mutlu anı, uykuya daldığı andır ve mutsuz bir insanın en mutsuz anı, uykudan uyandığı andır...
...
Nasıl gemide giderken ilerlememiz kıyıdaki nesnelerin geri çekilmesiyle, dolayısıyla da küçülmesiyle kendini belli ediyorsa, ihtiyarlamamız da büyük yaşlardaki insanların bize genç görünmeleriyle kendini belli eder...
...
Otuz yaşıma gelene kadar öyle olmayan yaratıklara eşitimmiş gibi davranmaktan bıkıp usandım...
Bir kedi genç olduğu sürece kâğıt toplarla oynar, çünkü onları canlı ve kendine benzer bir şey olarak görür...
İnsan denen iki ayaklı yaratıklar da benim için aynı şeyi ifade ediyor...
(...Schopenhauer)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kendi istediğin gibi yaşayamadıkların ile beraber ölüp gittiğinde,
Çevrenin sana bir yardımı olmayacak...
Bir sevdiğinin elini tutarken yaşadıklarının yanlış olduğunu düşünüp hayıflanma...
Bırak o sevgi senin tüm benliğini sarsın...
Eğer onun gerçekten aradığın olduğuna inanıyorsan; ona sımsıkı sarıl, onu yaşa, onu bırakma...
...
Günün birinde belki anlarsın ne kadar sevdiğini, ne kadar sevebileceğini,
Ne kadar sevildiğini, ne kadar sevilebileceğini...
Ama iş işten geçmiş, sevgilin, seni seven gitmiş, yitmiş olabilir...
İşte o zaman üzülme vaktidir... Yerli yersiz ağlama vaktidir...
İşte o zaman çevrene dönüp, “Şimdi ne yapacağım” diye sorma vaktidir...
Alacağın cevabı sana söyleyeyim güzelim;
“Bilmiyorum” diyecekler, senin dediğin gibi...
Ben biliyorum oysa... Oysa sen de biliyordun...
Hep bildin zaten... Ama öyle olmadın...
...
Ama artık sen de biliyorsun, biliyorsun ki, en azından bir kez gerçekten sevildin
Ve yine biliyorsun ki, bu sevgi bitmeyecek...
En azından ben bitene kadar... O yüzden yaşa...
Doğru bildiğin insanı bul ve onunla yaşa...
Yaşa bu hayatı, limon gibi sömürerek, tüm eksiliğine rağmen tadını alarak yaşa... (...Y.Wiestmich)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Gerçekte, başarılı olanlarla başarısız olanlar arasındaki tek fark, alışkanlıklarının farklı olmasıdır...
Her türlü başarının anahtarı alışkanlıktır...
Kötü alışkanlıklar, başarısızlığa açılan kilitsiz bir kapıdır...
O nedenle, bütün ötekilerden önce itaat edeceğim yasa şudur:
“Güzel alışkanlıklar edineceğim ve onların kölesi olacağım...”
(...Og Mondino)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Yay hayattır...
Bütün enerji ondan gelir... Ok bir gün mutlaka terk edecektir....
Hedef ise uzaklardadır...
Ama hayat her zaman sizin yanınızda kalır, bu yüzden ona nasıl iyi bakacağınızı bilmeniz gerekir...
Durgun kalacağı dönemlere ihtiyacı vardır, her daim kuşanılmış ve gerilmiş halde tutulursa gücünü kaybeder...
Bu yüzden gücünüzü tazeleyebilmek için dinlenmeyi kabul etmelisiniz...
Böylece yeniden yayı germek için asıldığınızda gücünüz eksiksiz olur... (...P.Coelho)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hayatını tekrar tekrar aynı hayatı yaşayacakmışsın gibi yaşa...
İstemediğin bir durumla karşı karşıya kalmışsan ve buna boyun eği-yorsan, diğer hayatlarında da aynı şeye boyun eğeceğini düşün...
Ve sen en güzeli boyun eğme...
Bir şeyi çok mu istiyorsun, ama buna cesaret edemiyor musun, diğer hayatlarında da bu şeyi çok isteyip hiçbir zaman cesaret etmediğin için ulaşmayacaksın...
O yüzden sen en güzeli aş kendini...
Yapman gerekenleri yap ki sonunda en mutlu şekilde yaşayabileceğin bir kısır döngü oluşturabilmiş ol...
(...Friedrich Nietzsche)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.