Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
hayata dair...
hayata dair...
Az yiyin, çok çiğneyin;
Az konuşun, çok şey ifade edin;
Az kızın, çok sevin;
İyi şeyler sizindir...
(...L.Fischer)
...
-Deliler ve akıllılar aynı derecede zararsızdır... Yalnız yarı delilerle, yarı akıllılar çok tehlikelidir...
...
-İnsan asil olmalı, yardımsever ve iyi... Çünkü yalnız bu özellikler onu tanıdığımız öteki yaratıklardan ayırır...
...
-Karşılaştığımız her şey bizde izler bırakır... Her şey farkına varılmadan eğitimimize katkıda bulunur... Ama bunlarla hesaplaşmak yine de tehlikelidir...
...
-Alçakgönüllülük ve kibir, zekâyla ilgili ahlâk konularıdır ve vücutla ilgileri yoktur... Sınırlı ve zekâca geri kimselerde kibir vardır; zekâsı parlak ve yetenekli kimselerde ise asla...
...
-İnsanı dostça ilgiden daha çok yetiştiren; daha saf ve canlı olarak uyanık tutan ne vardır?...
(...Goethe)
Kendini bir dizi tasarım içinde görüyorsun, sonunda da dağılıp gidiyor hepsi...
Çünkü kişi kendisine dışarıdan bakamaz...
Zira kişi kendisinin nasıl göründüğünü sahiden görmez, tahmin edebilir ancak...
Gerçi kişi kendine ‘Bu şartlar altında ben, bir başkası için ne derdim’ diye sorabilir...
Ama cevap şu:
“-Bilemezdim... Bilseydim de, o başkasıyla ilgili haklı olduğum konusunda bir şey söylemiş olmazdı...”
Kişinin kendi üzerine sığ bir yargıda bulunması; kendisini ucuz bir biçimde şu ya da bu komedinin ya da trajedinin oyuncusu sayması...
Bunları bir başkası için yapması kadar iğrenç bir şey...
Düşün ki, başına ne gibi bir mutsuzluk, nasıl bir acı gelirse gelsin; bunu sen kendin hak ettin...
(...L.Wittgenstein)
-Birbirinizin bardağını doldurun ama aynı bardaktan içmeyin; ekmeğinizden verin birbirinize ama aynı somundan ısırmayın...
-Birlikte şarkı söyleyin; lakin birbirinizi yalnız bırakmayı da bilin...
-Sazın telleri de yalnızdır ve armoni içinde aynı melodiyi seslendirir...
-Birbirinize kalbinizi verin ama karşılıklı kilitleyip saklamak için değil...
-Sadece hayatın eli o kalbi saklar... Birlikte durun, ama yapışmayın, binaların sütunları da bitişik değildir...
-Ve unutmayın; meşe ile çınar birbirlerinin gölgesinde büyümezler...
(...H.Gibran)

usttekıne de
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
![[Resim: urjn1.jpg]](http://t1311.hizliresim.com/1h/p/urjn1.jpg)