You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hatam Varsa Lütfen Söyleyin

Kıdemli Üye
Sual: Çok kitap okuyan arkadaşlarım Hakikat kardeşiniz için, (Bazı konularda İlmihal kitaplarına ve diğer muteber eserlere aykırı yazılar var) dediğiniz oluyor mu? Muteber eserlere aykırı davrandığım oldu mu?

CEVAP
Bana ne derseniz ben bunu söyleyeceğim. Öyle bir şey yapmaktan Allah'a sığınırım. Kasten asla böyle bir şey yapmam. Ama kitaplardan alıntı yaptığım zaman, bir hata yaparsam, insanlık halidir. Düzeltmek için elimden geleni yaparım. Din gayreti olanların, özellikle sizlerin, benim beğenmediğiniz ve sevmediğiniz yanınız varsa söyleyiniz. Çünkü muteber kitaplardan alıntılarım vardır. Konularımda görebilirsiniz. Eğer o kitapları düzeltmezsek, vebali benim üzerime olur. Lütfen hatalarımı bildirin. Hatalar paylaştıkça çoğalır. Bunun yanında hata yaptığımı düşünen varsa söylesin. Ama dediğim bazı şeyleri yanlış anlayabilirler. O başka.

Geçen gün biri benim hakkımda, ("Kur'an'da nesh var" diye yanlış düşünüyorsun) dedi. Ona bunu açıkça anlattım. Bana hiçbir muteber kitap ismi verilmedi. Bunu söyleyen arkadaş, sanki biraz Mutezile gibi davranıyor. Halbuki ben nesh konularında, İslam alimlerinin ayet ve hadislerden çıkardıklarını sizler için paylaşıyorum. Başta Resulullah "sallallahu aleyhi ve sellem" olmak üzere, Eshab-ı Kiram'ın tamamı ve Ehl-i Sünnet alimleri neshi bildirmiştir. Bu nedenle Mutezile'nin (Nesh yoktur) demesi ne benim için, ne sizin için ve ne de din için bir önemi olmamalıdır. Nesh hakkında hadis-i şeriflerden biri şöyledir:
(Benim hadislerim birbirini nesh ettiği gibi, Kur'an-ı kerim ayetleri de birbirini nesheder.) [Deylemi]

Yakında bununla alakalı da konu açmayı düşünüyorum.

Son sözümü söyleyerek geçmek istiyorum. Lütfen hatalarımı kendi düşüncenize göre değil, nakle dayanarak bildirmenizi önemle rica ederim. (Bana göre yanlıştır) kelime ifadelerini kullanmak yerine (Bu kitapta şöyle yazıyor) gibi nakle dayalı cümlelerle beni eleştirmenizi istiyorum.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-02-2015, Saat:06:30 PM, Düzenleyen: Hakikat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.