Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
hata mı yaptım?
hata mı yaptım?
Kadının kadına yaptığını başka kimse yapmıyor malesef..Erkeklerdede vefa kıtlığı mevcut.
babana ve annene karşı hata yaptıklarında yanlışlarını söyle yüzlerine ama onlara şiddet uygulama
olamadı al ceketin çık dısarı iki tur at ya da camiye git namaz kıl dön ve kendi isini eline alıp hayatını kurana kadar sabret yapacak bişe yok kardesim Allah kolaylık versin duadan başka bişe de gelmezki elden hakkın helal et kendi hayatını kuruncaya kadar sabret...
) o yüzden annen yada baban olsun...dinen haram bir şeyi senden istiyorsa...yapmaman gerek...yada yapıyorlarsa uygun bir üslup ile ayarınca...yada olabildiğince nazik ama ciddi bir şekilde söylemek konuşmak gerek...Allah korusun...babanız zina bile yapıyor olsa...bu onu eğer müslüman ise dinden çıkarmaz...günahkar yapar...bu şekilde oldu diye sizin ona karşı yapmamız gereken sorumluluklar kalkmaz...o yüzden dikkatli davranmakta fayda var...bence bu tepkiniz biraz ağır olmuş...
BU DEDİKLERİM SÖZDE KOLAY İCRAAT'TE ZOR ŞEYLER...ÖNCE NEFSİME SÖYLÜYORUM BUNLARI...BENDE ÇOK EKSİĞİM...ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİN...
bu konuda babanın doğru bir yolda olmadığı belli...ama sen bunu şiddetle.tenkitle.utandırma ile çözemezsin...babana gel seninle birşeyler yiyelim veyahut içelim diyerek sakin bir ortama götürüp güzelce konuşman daha güzel ve edepli
onun karşına geçip saygını ve takvanı yitirmeden ders vermeden ona büyüdüğünü ve yaptığının ne kadar doğru olup olmadığını soracaksın..konuşmak en güzeli...onu sevdiğini hissetirerek ama böyle davranmaya devam ederse sizi kaybedeceğini üstüne basa basa belirtmelisin..bunu söylerkende gözlerinin içine bakarak konuş..
onu da dinle ..belki size diyemediği bir derdi vardır..onu bu yola iten sebebi bulursan..sorunu çözmeye çalışırsın
ALLAH yar ve yardımcın olsun..ama dediğim gibi sen edebi herzaman koru
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi