You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
hata mı yaptım?
birkaç gün önce babamı kadının biri aradı. babam da panik oldu yanlış numara yanlış numara dedi kapattı telefonu. annem de şüphelendi o arayan kişinin kim olduğunu sordu babam da borç verdiğim bir arıyor dedi. bu ilk yalan çünkü başta yanlış numara dedi. ayrıca borcu olan kişinin araması mantıklı değil. annem buna inanmadı sürekli o kadın kim diye sordu bunun üzerine babam liseden arkadaşım ara sıra arar dedi. bu da ikinci yalan. sonra annem ısrarla o arayan kadının telefon numarasını istedi babam da durdu durdu annemin ısrarı üzerine bir anda ezbere telefon numarasını söyledi. bu da normal bir şey değil babam anneannemin numarasını ezbere bilmez. konuşuyor ki ezbere numarasını biliyor. annem çok kötü oldu ben de dayanamadım konuya girdim ezbere numarayı nasıl söylediğini sordum babam da bunu inkar etti telefondan baktım da söyledim dedi. ben söyledin dedim o ısrar etti inkar etmeye ben de çok sinirlendim elindeki telefona tekme attım küfür ettim. bunun üzerine olay büyüdü. mesela annemle konuşken bağırarak konuşur annem de korkar böylece üste çıkar ama bu sefer ben onu susturdum ben onu korkuttum. babamdan daha güçlüyüm onun için korkuyor benden.neyse ortam nasıl olduysa sakinleşti. ben hatamı yapıyorum dedim üzerine gitmedim konunun. annem de yaptıklarını ortaya çıkarsam ne olur çıkarmasam ne olur diye düşünüyor. sözde evliler sadece arada bir bağ yok. konu onun için kapandı. şimdi sorum şu ben babama nasıl davranayım? bir yakınım annene babana ne olursa olsun iyi davran demişti. babamla kavga ettiğim için günaha mı girdim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: hata mı yaptım?
Babanızın ne yapmakta olduğu ortada. Allah ıslah etsin.Annenizi yalnız bırakmayın, babanıza annenizin yanında olduğunuzu hissettirin..Tepkinizi ve tavrınızı en uygun biçimde kendisine yansıtın.

Kadının kadına yaptığını başka kimse yapmıyor malesef..Erkeklerdede vefa kıtlığı mevcut.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Baban dahi olsa haksızlık var ise tepkini koy. Bu ailen olduğu için daha bir ölçülü davranmalısın.Allah ıslah etsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Allah yardım etsin kardesim okudum üzüldüm ama hayat işte herkesin baska baska sıkıntıları var
babana ve annene karşı hata yaptıklarında yanlışlarını söyle yüzlerine ama onlara şiddet uygulama

olamadı al ceketin çık dısarı iki tur at ya da camiye git namaz kıl dön ve kendi isini eline alıp hayatını kurana kadar sabret yapacak bişe yok kardesim Allah kolaylık versin duadan başka bişe de gelmezki elden hakkın helal et kendi hayatını kuruncaya kadar sabret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hayırlı geceler...öncelikle anne babaya itaat...hürmet gösterme...yaşlılık zamanlarında yanlarında olma...öff bile dememe...bunlar evlat için önemli vazifelerden...(ben ne kadar yapıyorum çok tartışılır Sad ) o yüzden annen yada baban olsun...dinen haram bir şeyi senden istiyorsa...yapmaman gerek...yada yapıyorlarsa uygun bir üslup ile ayarınca...yada olabildiğince nazik ama ciddi bir şekilde söylemek konuşmak gerek...

Allah korusun...babanız zina bile yapıyor olsa...bu onu eğer müslüman ise dinden çıkarmaz...günahkar yapar...bu şekilde oldu diye sizin ona karşı yapmamız gereken sorumluluklar kalkmaz...o yüzden dikkatli davranmakta fayda var...bence bu tepkiniz biraz ağır olmuş...

BU DEDİKLERİM SÖZDE KOLAY İCRAAT'TE ZOR ŞEYLER...ÖNCE NEFSİME SÖYLÜYORUM BUNLARI...BENDE ÇOK EKSİĞİM...ALLAH HEPİMİZE HİDAYET VERSİN...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-02-2015, Saat:12:00 AM, Düzenleyen: Can Feda.
General
şu son zamanlarda kadınlara uygulanan şiddeti görüyor ,izliyor ve üzülüyoruz...

bu konuda babanın doğru bir yolda olmadığı belli...ama sen bunu şiddetle.tenkitle.utandırma ile çözemezsin...babana gel seninle birşeyler yiyelim veyahut içelim diyerek sakin bir ortama götürüp güzelce konuşman daha güzel ve edepli

onun karşına geçip saygını ve takvanı yitirmeden ders vermeden ona büyüdüğünü ve yaptığının ne kadar doğru olup olmadığını soracaksın..konuşmak en güzeli...onu sevdiğini hissetirerek ama böyle davranmaya devam ederse sizi kaybedeceğini üstüne basa basa belirtmelisin..bunu söylerkende gözlerinin içine bakarak konuş..

onu da dinle ..belki size diyemediği bir derdi vardır..onu bu yola iten sebebi bulursan..sorunu çözmeye çalışırsın

ALLAH yar ve yardımcın olsun..ama dediğim gibi sen edebi herzaman koru
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-02-2015, Saat:10:54 AM, Düzenleyen: Noyan.
Acemi Üye
annem de ben de babamla düzgünce konuşmak istiyoruz ama babam konuşmaktan kaçıyor ben bir şey yapmadım diyor her günahını inkar ediyor. hiçbir şey yapmamış gibi davranıyor hep annemi suçluyor. bu davranışı yüzünden annemin ruh sağlığı bozuldu. yıllardır annem babamın kahrını çekiyor. annemin artık dayanacak gücü kalmadı bugün sürekli yattı çok kötüydü. dün babamla kavga ettim yine dedim ki seni geçen gün arayan kişi * dedim o da zaten dedi. yani belli bir şey artık babamın yaptığı. ben babama böyle davranmak istemiyorum haklısınız ama babamda bize ruhsal şiddet uyguluyor ben bağırsam vursam hiçbir şey onun bize yaptığın yanında. babamı iten hiçbir sebep yok kötü kadınlara gitmesi için zaten ihaneti haklı çıkaracak sebep olamaz. annemi beğenmiyorsa boşansaymış. onun başka kadınlara gitmesi şerefsizliğinden. onun yaptığı şeyleri bilseniz küfürler ederdiniz bu forumdan. anneannemi bile kandırdı yazık kadın babamın borcunu ödemek için evini sattı kira evine gitti o satılan paranın 23 binini başka borçları ödeyeceğim dedi aldı *yedi. batmıştı büyük borçları vardı evi sattık anneannem de evini sattı ödendi borçlar kalan parayla sermaye yap dedik araba aldı sermayesi de vardı bir süre durdu sonra mal almaya gidiyorum dedi sermaye parası da yok ortada araba da yok ortada. hangisini sayayım bilmiyorum saysam daha tonla şey var.en son 11 binden fazla kredi çekmiş *için bir de diyor ki param kalmadı siz ödeyin bundan daha ala şiddet mi var? şimdi ben elindeki telefona tekme atmışı bağırmışım iteklemişim hak değil mi? annem boşanmak istiyor babam kabul etmiyor suçunu bile inkar ediyor sen delirdin diyor olmayan şeylere var diyorsun diyor. keşke kırılsaymış o telefon ? vardı o telefonda gitti hava atmak için son model telefon aldı bir de * izledi onla. benim telefonum bile yok o zamanda ablalarım da ise en ucuz telefon vardı. neyse devamını istiyorsanız kronolojik olarak yazarım pisliklerini ama sayfalar sürer. bana yol gösterin ben şimdi babamı evden kovmayı düşünüyorum ama babamın gidecek yeri yok parası da. istese kaldırır bunları annem de ben de benzer şeyler yaşadık biz kaldırdık ama korkuyorum intihar eder filan diye. ne olur akıl verin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-02-2015, Saat:11:41 PM, Düzenleyen: Mihman.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.