You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hastalık mı ? yardım edin lütfen

Yeni Üye
Öncelikle herkese s.a benim sorunum yaklasık 1 yıldır devam etmekte olan hastalıgımla ilgili. Nice psikiyatrlara gittim nice ilaçlar içtim ama bir türlü tam düzeltemedim hastalıgım. Sıkıntım ilk başlarda emir veren sesler duymakla ilgiliydi kulagıma fısıltı şeklinde sesler geliyodu cok sükür bu problemi atlatmayı az da olsa başardım.Şuan ki sorunum içimdeki ses sürekli konusuyor hiç susmadan abuk subuk saçma sapan şeyler anlatıyo sanki birşeylere cevap verirmiş gibi.Çok cabuk unutuyorum üniversite öğrencisiyim vize dönemi ve yaklasık 3-4 dakika önce okudugumu bile unutuyorum hemen kafamdan siliniyo.Aklıma sürekli kötü kötü düşünceler geliyo ve uyurken cogu zaman gözüm kapalı olmasına rağmen sanki odanın içerisini ve bulundugum ortamı görebiliyomuş gibi oluyorum.Sürekli 2 çift göz görüyorum gözlerimi kapatınca yolda aklıma bazı olaylar geliyo ve kendi kendime konusup gülüyorum. Akli dengeyi kaybetmekten(Delilikten) korkuyorum.Gözlerde bozulmalar sürekli el yada ayağımda karıncalasıp uyusmalar çoğu zaman stres altında kalmalar sıkılmalar oluyo.Etmediğim dua içmediğim ilaç kalmadı.Allah askına yardımcı olun Akıl hastalıgı mı ? psikolojik ruhsal sorun mu ? yoksa dini bi sıkıntım mı var acaba ? lütfen yardımcı olun zor zamanlar geçiriyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hastalık mı ? yardım edin lütfen
muavvizeteyn iki koruyucu anlamına gelen felak ve nas surelerini, ayetel kürsiyi, inşirah suresini ihlas ve beraberinde fatiha surelerini bol bol okumanızı, dua etmenizi öneririm duanın gücü hiç bir şeyde yoktur geçmiş olsun RABBİM en kısa zamanda şifanızı versin
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Bahsettiğin şeyler hepimizde zaman zaman vuku bulan durumlar.. Sen çok fazla üstüne düştüğün için belki daha yoğun yaşıyorsundur
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
beyin sürekli çalışır...sürekli birşeyler düşünür..içindeki ses hiç susmaz..bu yaratılış gereği oluşan bir durum...belkide beynin olduğundan daha güçlü çalışıyordu..

her insana olabiliyor mesela ben eskiden namaz kılarken arkamı kapıya verdiğim an olay bitiyor namaz kılamıyordum..sanki biri orada duruyor ve beni izliyor gibi nefesini ensemde hissediyordum..ve sürekli sırtımın duvara yada pencereye gelecek yerleri seçiyordum...hasta değilim hasta olmadığımıda biliyorum ..bu sadece vesvese

doktora gittip çare bulamadıysan..önce kendi kendinin doktoru olacaksın...ilk olarak düzenli bir hayat sür ...erken yat erken kalk... takva edin..ALLAH sürekli bizimle ..O' istemedikten sonra bize kim zarar verebilirki...gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Psikologlar çok ileri düzeyde hastalar için olmalı bence.
Dualar ve şükürlerimiz en iyi terapi ilaçları.
Bizzat denenmiş ve netice alınmıştır.
Sığınacağın tek şey dualar.azönce bi kardeşime önerdim.
sizede öneriyorum.Kitap okuyun.Sahabelerin geçmiş zamanlarda yaşamış insanların
neler yaşadıklarını okuyun.ozaman bu tür düşünceler sizden uzaklaşacaktır.
dua ve şükür demiştim ilaç kitapları da unutmamak lazım Wink
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.