You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hasas dişler için bitkisel diş macunu tarifi var mı?

Forumcu
Hassas dişler için bitkisel diş macunu tarifi var mı? Dişleri hassas olup çok çürü yenler,bünyesi zayıf olanlar ve diş çürüğüne çok rastlananlar bunlar ne yapabilir? Işte bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız. Dişi kolay çürüyenler ve dişinde çürüme başlayanlar, güçlü bir bitkisel diş koruyucu yapabilir. Hindistan cevizi yağı ve nane yağı ve karbonat, bu üç ajan karıştırılarak bitkisel diş macunu yapilabilir. Bu bitkisel macun geceleri yatmadan evvel,diş macunu uygulamadan 10 veya 15 dakika evvel uygulanmalır. Sonra diş macunu ile dişler fırçalanmalıdır. Başka bir formülde tuz ile dişleri çalkalayarak gargara yapmaktır. Bir çay kaşığı miktarınca tuz ağza alınır ve sonra yarım bardak su ağza alınır ve ağız çalkalanarak gargara yapılır. Kullanacak diş macunu olmadığında da tuz ile gargara işe yarayabilir. Hafif çürük dişlerdeki çürümeye iyi gelebilir bu yöntemler ve çürüme azalabilir bu yöntemlerle. Ciddi diş çürükleri varsa bir hekime danışarak ilaç kullanın ve tedavi olun.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Hasas dişler için bitkisel diş macunu tarifi var mı?
Diş mi?
Efem ben 7 yildir misvak kullaniyorum cok memnunum Allah başka bir şey ile değiştirmesin. Tee 2017 lerde başlamıştim yani. O zamanlar en pahalisi ipana pro 7 felan vardi colgate sensitive de denemistim en son 2017 de. Neysem hicbiri misvak gibi olmuyor valla. Cok memnumum dedigim gibi.

Yani bu konuda ozetle mutlu ve huzurluyum.

Zaten ucuz dogal ve saglikli. Baska bisey kullanmiyorum 2017 den beri.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-06-2025, Saat:05:23 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
RE: Hasas dişler için bitkisel diş macunu tarifi var mı?
Misvak herhalde sünnet olan bir uygulama. Bende denemeye çalışacağım. Bilgi için teşekkürler,sağolun.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.