You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Haricilerin bir kaç vasfı!

Forumcu
1 – Bu tür hastalığa kapılanların genelde yaşları gençtir :

'' … Ali r.a’dan. Şöyle dedi : Ben Allah Resulü s.a.v’den işittim şöyle buyurdular : Ahir zamanda yaşları genç ve kafalarında ham hayallar besleyen bir grup  ortaya çıkacaktır. Onlar mahlukata verilen sözlerin en hayırlısını – yani Kur’anı ve Hadisleri -  konuşurlar. Ama okudukları Kur’an onların hançerlerinden öteye geçmez…….. “

Buhari : 15.c.6796.s – Muslim : 3.c.1066.n

“ … Allah rasulü s.a.v şöyle buyurdu : “ Yasları küçük, akılları nakısdır. ”

Buhari : 3611

2 – Cuma namazı kılmazlar, cemaati terk ederler :

“ … Ukbe b. Amir el-Cuheni r.a’dan rivayete göre ; ResulAllah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur : " Ümmetimden iki taife helak olur : Ehli Kitab ve Ehli Liben !

Ehli Kitab ; Allah’ın Kitabını Allah’ın indirdiğinden başkasıyla tevil ederek müslümanların alimleriyle mücadele edecekler.

Ehli Liben ise ; Cuma ve Cemaatleri terk edecekler, bedevileşeceklerdir."

el Albani S.Sahiha 6/647 ; 2778 Taberani 17/297 Hakim 2/374 Ahmed 4/155 Ebu Ya’la 1746 Mecmauz Zevaid 2/194 Maksadul-Ali 372 Buhari Halku Ef’ali’l-İbad 615 Herevi Zemmu’l-Kelam 2/28

3 – Hariciler Kur’an Ayet’lerini aceleci ve yüzeysel bir şekilde ele alırlar : 

Değerli kardeşlerim, Haricilerin çıktıkları döneme bakarsanız, Kur’an Ayetlerini hastalıklı bir şekilde anlayarak sapıklığa düştüklerini açıkca göreceksinizdir.

Bunun en önemli sebepleri ise şunlardır :

a - Acele ederek, yüzeysel ve basit bir şekilde Ayetlerin maksadlarını dikkate almadan ve derinlemesine onları incelemeden  yorumlamak. 

b - Delillerin yalnızca bir kısmını göz önünde bulundurarak, parçacı bir yaklaşımla tek bir nassı ele alıp diğer nasları düşünmeksizin onunla hüküm vermek…

c – Makadusu’ş şeriayı bilmemek. Yani, bir meselede tek delile dayanarak,  konu ile alakalı diğer açıklayıcı delillerle şeriatin maksadının ne olduğunu anlayamamak.

Halbuki bir meseleyi doğru anlamanın en güzel yolu, aynı konudaki diğer delilleri de göz önünde bulundurmakla mümkündür.

İmam Şatibi’nin de dediği gibi ; Haricilerin sapıklıklarının sebebi Müslümanlardan bir çok taifenin de sapıklık sebebi olmuştur. Bu sapıklıklarının asıl nedeni ise ; makasıdı şeria’yı bilmemek, manalarda ispatsız bir zanla yanılmak, ya da ilk beliren zanna göre hareket etmektir. İşte böyleleri ilimde derinleşemezler.
 el – İ’tisam : 2/182
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Haricilerin bir kaç vasfı!
Eşşafii, Asrın Sırrı'nın verdiği linkteki adamlar zahiri mi sence?
Onlar da, haricilere ve mürceilere şiddetle karşı.
Hatta onları küfürle suçlayıp, savaşılmalı diyorlar,
Işid zihniyeti gibi.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: Haricilerin bir kaç vasfı!
@Eşşafii
zahiriliğin haricilikle mürcielikle ne alakası var?diyorsun,
İşte ben de onun için demiştim zaten soruma dikkat edersen, gülücük
onlar da haricilikle, mürceiliğe karşı olduklarını söylüyorlar.

Tamam anladım,siz onlardan farklısınız.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2014, Saat:03:29 PM, Düzenleyen: Zehan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.