You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hariciler Suriye ve Irak'ta katliamlar yaparlar

Hariciler Suriye ve Irak'ta katliamlar yaparlar

Cezalı Üye
RE: Hariciler Suriye ve Irak'ta katliamlar yaparlar
Arkadaşlar keyifle izlediğimiz ilmi tartışmanızda araya girip sizi rahatsız etmek istemem ama kısaca araya girip size de nefes aldıracak bir açılım yapmak istiyorum. Tartışmanın içine dahil etmezseniz memnun olurum. Ben şu köşeden vurup doksandan gol atarım lütfen kimse araya girmesin.

Suriye'deki dışarıdan gelen katiller içinde bilinen manadaki hariciler de vardır, kafirler de vardır. Benim bildiğim harici tanımında zaten kafir ve müslüman dışarıdan gelen herkes dahildir. Zaten harici "dışa ait olan" manasına gelir. Bundan müslüman oldukları ya da olmadıkları gibi bir sonuç çıkmıyor. Bu açıdan konuyu açan arkadaşın görüşünü kendime daha yakın buldum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye

Meseleye ilmi bir şekilde yaklaşmak başka, adamları kötülemek için geçmişteki sapık bir fırkayı ele alarak anlatmak başka.

Misal günümüzde kendisine selefi diyen suud telefileri Eşarileri sevmezler ve onları kafir görürler. Ama Eşariler bu cehalet fenerlerinin iddia ettiği gibi kafir değildir aksine ismini sayamayacağımız kadar Ehli Sünnet alimi Eşari akidesine sahiptir. Şimdi bu örnekten yola çıkarsak: Birisi çıkıpta birisinin bir inancından dolayı bu adamı tekfir etme kastıyla Eşari derse ben yine karşı çıkarım. Çünkü Eşariler Müslüman. Aynı şekilde işid İslam üzere bile değilken birisi çıkıp işide harici derse, maalesef bu kişi ne hariciliği biliyor, ne İslam'ı. Adamlar (işid) bırakın büyük günah işleyenleri tekfir etmeyi, şirk işleyenleri bile cahil diyerek tekfir etmiyorlar. Dolayısıyla işid'in haricilikle uzaktan yakından alakası yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-01-2016, Saat:10:08 AM, Düzenleyen: Senusî.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.