You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Harama Şüküretmek

Harama Şüküretmek

Acemi Üye
Harama Şüküretmek
Şimdi görüyoruz insan bu devirde darda olması çok normal.Sayısal loto gibi birşeyler oynuyor insanlar.Birşey çıkınca bunada şükür diyorlar.Yani haram yoldan yapılan bir işe şükür diyorlar.Bende düşündüm.Allah helal olanı bize buyurmuştur.Haram olan işleride Allah bize veriyor yani burada Allah bizi özgür kılmıştır.Fakat haramda helalde Allah bize nasip ediyor.Yani biz şöyle bir günah işlemek istiyoruz işliyoruz karşılığı olan şeyde günahtır onu alıyoruz.Ama pişman olup tövbe edince sevap alıyoruz günahdan temizleniyoruz.Burada asıl sorum şu.Haram bir iş işleyip ardından şükretmek aynı domuz eti gibi haram şeyi yerken besmele çekmek gibi bişimidir yani küfür müdür?Kısaca tekrardan insan birşeyi öğrenirken haram yoldan yapıp helali varken haramdan yapıp Allah'a şükür onu da hallettim demesi küfür müdür?Yani haram olanı meşru görmüş mü oluyor?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-09-2013, Saat:04:37 PM, Düzenleyen: Kutay7889.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Harama Şüküretmek
Haram olan bir şeye ''besmele'' ile başlamak ya da dediğin şekilde haram olan bir şeyin bizatihi kendisine şükretmek tehlikelidir. Öncelikle bunları küfür yapan şey istihza görüntüsü vermesidir. Fakat dediğin kişilerin söyleminden anladığım kadarı ile bunlar istihza etmeden söylüyorlar ve içinde bulundukları cehaletlerin farkında değiller. Bunları direkt olarak tekfir etmek doğru değil fiilin sakat olduğunu söylemek gerekir.
Burada şuna da dikkat çekeyim haram rızık mıdır, değil midir? şeklinde kelami tartışma boyutlarına çekilirse mesele o zaman durum değişebilir. Çünkü kişi hatalı da olsa o şekil de tevil ediyorsa buna inanıyorsa burada o kişiye durumun aydınlatılması lazım. Allah en doğrusunu bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 12-09-2013, Saat:05:02 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Profesör
su an hangı mubarektı hatırlamıyorum ama soyle soyledıgını hatırlıyorum:"yaptıgınız ıs kotu bıle olsa besmele ıle baslayın.olur kı bu vesıle ıle o gunahtan vazgecersınız."
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
gunahtan vazgecmese bıle pısmanlık hasıl olur belkı.Allahın adını anıp baslanan hangı ıs hayır ıle sonuclanmamıstır kı...gülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
günahlardan vazgeçmesi yada pişman olması için harama helelmiş gibi besmeleyle başlamaya lüzum yok ki

Allah kitap gönderdi,peygamber gönderdi alimler yetiştirdi

kuranda yazanlar Hz muhammed sallalahu teala aleyhi vessellemin sözleri ,nasihatlari tembihleri o günahtan alı koyar insanı

ayrıca harama besmele ile başlayın belki pişman olursunuz diye de bi söz işitmedim ben

işiten beri gelsinxD
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.