You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

hangisini yapmalı aceba?

hangisini yapmalı aceba?

Forumcu
hangisini yapmalı aceba?
merhabalar,

ben ramazan için şöyle bazı muhtemel seçenekler sıraladım ancak hangisini seçmeli çok kararsızım ve kararım almak için çok zamanım kalmadı.

hemen başlamam lazım açıkçası yoksa hepsi gidecek..

neyse seçenekler şunlar

1) kuranı kerimi ramazanda mukabele etmek (günü gününe/1 cüz)
2) 1i ihmal edip bunun yerine sadece meal okumak.
3)bazı rutin zikirleri çekmek.
4)bikaç fakire sadaka vermekle yetinmek.

ben çok yorgun oluyorum. çünkü çalışıyorum şu aralar.sadaka verebilir miyim? valla hiç zengin biri değlim bence ama mutlu bir yapıya sahip olduğumdan sanırım genede verebilrim buna esbabım yani sadakaya seçenek olarak yer vermemin nedeni ,ramazanda verilen sadakanın övülmesi ...

diğer taraftan genelde her ramazan da hatim ederim (mukabele) ,çok nadiren bazı yıllar mukabele yapamayabiliyorum.

zikre gelince, bunu yaparken de şunu farketmiştim ,zikir tefekkürü çok artırıyor.

bu başlık altına "iyi bir insan olduğuna inanan herkes " yazabilir ,tavsiyeye açığım.

ancak müslüman olmayıp ,yine de aramızda "iyi insan olduğuna inanan " arkadaslarımız/kardeşlerimiz tavsiyelerini yazacaksa,nedeni ile birlikte yazmalarını rica ediyorum.

şu ..şu şekilde..bu bu şekilde..bu neden den dolayı bence bunu yaparsan daha iyi olur. gibi.

saygı ve sevglerimle

selamlar

blue
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-05-2019, Saat:07:41 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
RE: hangisini yapmalı aceba?
Seçenekleriniz birbirleriyle ölçülecek şeyler veya birinin olması diğerine mani olacak şeyler değil Kuran başka zikir başka sadaka bambaşka.

Bence
Kurana ayırdığınız vakit yine Kuran okuyun. (Bi müslümanın Ramazana en az bir hatim sığdırması gerekir diye düşünüyorum.)

Meal için haftanın iki üç gününü ayırın hatimden ekstra okuyun.(Ramazanlık kitap okumayın Meal okuyun.)

Tesbihi zaten yolda yürürken veya Kuran okumaktan gözleriniz yorulunca vs. çekebilirsiniz. (Yormaz sizi o açıdan söylüyorum.)
Ramazanın ilk on günü “يَا اَرْ حَمَ الرَّاحِمِينَ” çekebilirsiniz mesela.

Sadaka gücünüz varsa zaten verirsiniz sizinde dediğiniz gibi.

Bütün bu ibadetlerin faziletlerini forumda aratarak bakabilirsiniz sevabını bilmeniz sizi yapmanız için motive eder.
Madem bu ibadetleri düşünmüşsünüz hiçbirinden mahrum olmayın bence.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: hangisini yapmalı aceba?
@afitap diyecek bir şey bırakmamış. Aklın yolu birdir.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.