You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hangisini seçerdiniz?

Anket Başlığı: Hangisini seçerdiniz?

Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Benim araştırıp karar vermeme gerek yok, ailem ne dediyse o. 0 (0%)
Olur mu öyle şey, tabiki araştırarak yanlışta olsa başka dini seçerdim. Önemli olan benim seçmiş olmam. 2 (100.00%)
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. Katılımcı sayısı:: 2 (100%)

Hangisini seçerdiniz?

Profesör
RE: Hangisini seçerdiniz?
Böyle ankete böyle cevapgülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kolay gelsin 2.Sorunuza binaen bir Cevap;

Yine o mütemerrid şahıs döndü dedi:
-"Hiç olmazsa ecnebi dinsizleri gibi yaşarız." Cevaben dedim:
-"Ecnebi dinsizleri gibi de olamazsın. Çünki onlar bir peygamberi inkâr etse, diğerlerine inanabilirler. Peygamberleri bilmese de Allah'a inanabilir. Onu da bilmezse kemâlâta medar bâzı seciyeleri bulunabilir. Fakat bir Müslüman, en âhir ve en büyük ve dini ve dâveti umumî olan âhir zaman Peygamberi Aleyhissalâtü Vesselâmı inkâr etse ve zincirinden çıksa, daha hiçbir peygamberi hattâ Allah'ı kabul etmez. Çünki bütün peygamberleri ve Allah'ı ve kemâlâtı O'nunla bilmiş. Onlar, O'nsuz kalbinde kalmaz. Bunun için dir ki, eskiden beri her dinden İslâmiyete giriyorlar. Ve hiç bir Müslüman, hakiki Yahudî veya Mecûsi veya Nasranî olmaz. Belki dinsiz olur. Seciyeleri bozulur; vatana, millete muzır bir hâlete girer." İsbat ettim. O muannid ve mütemerrid şahsın daha tutunacak bir yeri kalmadı. Kayboldu. Cehenneme gitti.(Risale-i Nur asayı Musa Orijinal sayfası 118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2014, Saat:12:07 PM, Düzenleyen: Aciz_Beden.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2014, Saat:02:16 PM, Düzenleyen: Sâd.
Üye
Eyvallah Sad Kardeş;

Yukarıda ki kasıt Müslüman olup Bunu yaşam tarzı haline getirmekle alakalıdır...
Çünkü hepimiz müslümanız diyoruz ama içerisini doldurmuyuz,
Örneğin;Müslüman kimliği altında;Oruç tutmamak,Namaz kılmamak,Günahlardan sakınmamak yani islamın şartlarını,imanının kaidelerine getirmemek adına verilmiş örnektir..
Allah herkesi Gerçek Müslüman kimliği altında yaşamasını nasip etsin....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-01-2014, Saat:05:41 PM, Düzenleyen: Aciz_Beden.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.