Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
hangi okuldan mezunuz?
hangi okuldan mezunuz?
gülşen 34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:slm bana imam hatip liselerini anlatırmısınız?
aleykümselam.. buyrunuz bunlar imam hatipli biri olarak benim gözlemlerim:
imam hatip liseleri, din görevlisi yetiştirmek amacıyla kurulmuş meslek liseleridir. (meslek lisesi demek belli bir meslek üzerine eğitim veren orta öğretim kurumu demektir basit tabiriyle)
imam hatip lisesinde okuyan her öğrenci İslamı, diğer dinleri ve pozitif bilimleri (fen, tarih, matematik, felsefe gibi...) en azından temel kavramlarıyla öğrenir..
imam hatip liselerini diğer meslek liselerinden avantajlı kılan bazı durumlar vardır ( tabi bu benim görüşüm
) :*mesela diğer meslek liselerinde pozitif bilimler değil mesleki eğitim ağır basar(diğer meslek liseli arkadaşlarla kıyaslamıştım birara,yani pek bilimsel bir tesbit değil bu
)*ayrıca diğer meslek liselerinde haftanın 3 gününü staja ayırmak zorundasın.. imam hatip liselerinde staj için bu kadar vakit harcanmaz.. (ben öğrencilik dönemimde 2 sefer vaizelik yapmıştım. genelde okul içerisinde hocalar gözetiminde uygulama yapılır..)
*bunlarla bağlantılı olarak da imam hatip liselilerinin ÖSSdeki başarısı diğer meslek liselilere göre daha yüksektir.. hatta normal lisede okuyan öğrencilere göre de fazladır.. çünkü imam hatipli ÖSSde %90 hırs yapar..
*ayrıca eğer imam hatipliysen toplum içinde saygın bir itibarın olur.. mesela birine "ben imam hatipliyim" dediğinde karşındaki sana güvenle bakar, havan olur
şuan işletme okumaktayım hepınızı ALLAHın slm selamlıyorum esselamu aleyküm
imam hatip lisesi çok güzeldir birlik beraberlik vardır her yönden ilk tercih edilecek okuldur :bayrak:
allah herkese kalbine göre versin
,
mezun olalı yaklasık 4 yıl oldu bu besıncı yıl
06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!
Franz Kafka
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi