You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hangi Namazlar Sesli ve ya sessiz kılınmalı?

Yeni Üye
Selamun Aleyküm

Namaza yeni başladım değişik sitelerden araştırma yaptım fakat kafam epey karıştı. Öğrenmek istediğim ;

1-Tek başına namaz kılan bir kimse hangi namazların hangi kısımlarında sesli , hangi kısımlarında sessiz okumalıdır?

2-Birde cuma namazının kendi duyacak kadar sesli okunması gerekiyormuş bu doğrumudur ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Hangi Namazlar Sesli ve ya sessiz kılınmalı?
ve aleykum selam,
1-Tek başına namaz kılan bir kimse hangi namazların hangi kısımlarında sesli , hangi kısımlarında sessiz okumalıdır?
tek başına namaz kılan kişi duyabileceği kadar sesli okumalıdır,bildiğim kadarıyla bir ayrımı yoktur.

2-Birde cuma namazının kendi duyacak kadar sesli okunması gerekiyormuş bu doğrumudur ?
imam cemaatin duyacağı kadar sesli okur,cemaat ise kendi duyacağı kadar sesle fatihayı okur.bildiğim bu.

"fatihasız namaz olmaz" manasını taşıyan sahih hadisler vardı,sahabenin uygulaması da imamın arkasında fatihanın okunmasıdır.hanefi mezhebinde okunmaz denir ancak mezhepleri hatalarıyla almamalıyız.ebu hanife(rh.a) bu içtihadı vermişse hatalı içtihaddan ötürü yine 1 ecri vardır,fakat bizim onu hatasıyla birlikte taklid etmemizin bize faydası değil zararı vardır.

selam ile.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.