You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hangi Mezheptensiniz?

Hangi Mezheptensiniz?

General
RE: Hangi Mezheptensiniz?
xoox ben yavaş yavaş samimiyetine inanmamaya başladım..dinde zorlama olmaz Rabbim hidayet etsin demekten başka birşey kalmadı..

eğer xoox hristiyan olarak burada devam edecekse bunu doğru bulmuyorum..gidin de demem kalın da demem bu benim haddime değil ..lakin ALLAH rızası için sizinle diyologa girmek istemiyorum..beni ister yargılayın ister kınayın ama böle...biz elimizden geldiğince yumuşak olduk..

Allah-u Teâlâ yahudi ve hıristiyanlarla dost olmayı, onlarla aynı safta bulunmayı, onlarla müminler gibi haşır-neşir olmayı yasaklamış, onlara gösterilecek bir dostluğun kötü neticesini Âyet-i kerime’sinde ihtar buyurmuştur:

“Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin!” (Mâide: 51)
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
reyyan kardeşim sana hak veriyorum ama bazı şeyleri görmelisin artık..çabalar anlamsızlaştı çünkü xoox sadece burada sohbet amaçlı bulunuyor..

bence bu konu oylamaya sunulmalı ...bir başlık altında islami bir forum da hristiyan birinin olması ne kadar doğru diye...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Hristiyan diye dişlayalim mı yani noyan

Allah c.c dünyada asi kullarini koruyup kollarken nimetlerini verirken biz bi forumda mı barindirmayalim yani
Ne malum ilerde yazacağımiz bir mesajdan etkilenip müslüman olmayacağı
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
sustum ... laylaylom sohbetlere tam gaz o zaman ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Burda laylaylom Sohbetleri sadece xoox mi yapıyor noyan
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
o anlamda demedim xoox sadece bu tür yazışmaların içinde olduğu için dedim.islami bir paylaşımı olmadığı için .neyse ben konuyu kapattım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Şimdi arkadaşlar özellikle noyan35 ben islami konularda uzman değilim
Uzman olduğum konularda zaten paylaşım yapıyorum özellikle yemek tariflerinde
Ayrıca sohbet etmek gülmek şakalaşmak kötü şeyler değildir..

Ben islamı reddettiğimi söylemedim bazı engeller var dedim
Bu engelleri 1-2 özel üyeye anlattım eğer çok yanlış anlaşılmaya sebep verirse burdada anlatırım

Şimdi noyan35 bu forumda bir hristiyanın olmasını doğru bulmuyorum dedin

Bende bünyemizde çalışan işçileri müslümanların bünyemizde bulunmasını doğru bulmuyorum diyip onları işten çıkarsam işsiz kalsalar sırf müslüman oldukları için yapsam bunu o insanlar bana ne der?
Ben vicdanıma nasıl hesap veririm?
Ya hristiyan ol yada işten çık demek doğrumudur?
Her zaman tek taraflı düşünmemek lazım..
Biz ülkemiz için fayda sağlıyorsak ne mutlu bizlere..
Tv karşısında 7/24 dizi izleyerek sonrada müslüman olmayanlar gitsin diyerek
Kimse islama katkıda bulunamaz..
Geçen bir üye gördüm demiş ki " müslüman olmayan herkesin kafası kesilmeli yok edilmelidir devlet bunu yapmalıdir "
Ardından başka bir konuda " islami bölge bombalanmiş islam bariş dinidir kimseyi öldürmez "
Evet islam sana kimseyi öldürmeni emretmez ama bu ne pehriz bu ne lahana turşusu ? Hani müslüman olmayan herkes ölmeliydi? demek ki islam değil sensin bozuk olan

Bu forumda zehan, reyyan, sükut, rabia gibi üyeler olmasa
Belki ben islama hiç bir zaman bu kadar yakın olmazdım..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İslam'a girmene sebep olabilecek ne gibi sebep olabilir anlamadım?Tehdit,korku vs.durumlarda imanı gizlemek zaten caiz.Bunu Ammar bin Yasir örneğinde gördük.Hakkında ayet indi.Önemli olan zorla,istemeyerek söylediğimiz değil,kalbimizdir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Soru sormuşum ama cevap gelmemiş.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.