You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hakkında daha hayırlı

Hakkında daha hayırlı

General
Hakkında daha hayırlı
Bazen Cenâb-ı Hak kâfirin küfrü, fâsıkın fıskı artsın diye nimetini çoğaltır. Bunu da bilmeliyiz. Rahmetli büyük efendi hazretleri Bayezid Camii'nde bir Kadir Günü bir meczûba "Nasıl bu sene para iyi toparladın mı?" diye şakayla bir sual sordu. Bir cevap verdi o divâne, divâna sığmaz. "Bu sene çok verdi ama gazabından mı verdi rahmetinden mi verdi onu anlamadım." dedi. İnceliği anlatabildim mi? Sana sıhhat vermiş zamparalık yapıyorsun. Yatalak olmak senin hakkında daha hayırlıdır. Para vermiş kumarbaz olmuşsun, fukara olmak senin hakkında daha hayırlıdır.

Ö. Tuğrul İnançer, Gönül Sohbetleri, sf. 57
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hakkında daha hayırlı
"Bu sene çok verdi ama gazabından mı verdi rahmetinden mi verdi onu anlamadım."

İMZA
[Resim: Moving-picture-bouncing-down-pointing-fi...ed-gif.gif]
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Hakkında daha hayırlı
Çok verip azdırma, az verip aratma ya Rabbi..
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.