You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hakaretlere cevaplara verme

General
Bir gün Rasûlullah (sav), ashâb-ı kirâmın arasında otururken, bir kişi gelip Hz. Ebû Bekir’e hakaret etti. Ebû Bekir (ra) cevap vermeyip sükût etti. O kimse ikinci defa aynı şekilde hakaret etti. Ebû Bekir (ra) yine sükût etti. Adam üçüncü defa hakaret edince, Ebû Bekir (ra) daha fazla dayanamayıp ona hak ettiği cevabı verdi. Bunun üzerine Rasûlullah (sav) hemen oradan kalkıp yürümeye başladı. Hz. Ebû Bekir ardından yetişerek:
“-Yâ Rasûlâllah, yoksa bana darıldınız mı?” deyince Rasûlullah (sav) Efendimiz:
“-Hayır, darılmadım. Semâdan bir melek inmiş, o kimsenin sana söylediklerini yalanlıyor, senin adına ona cevap veriyordu. Sen karşılık verip intikamını alınca melek gitti, onun yerine şeytan geldi. Bir yere şeytan gelince ben orada durmam!” buyurdular. (Ebû Dâvûd, Edeb, 41/4896)
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Hakaretlere cevaplara verme
Eyvallah.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.