You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
hafızlık
hafız olan arkadaşlarım evde nasıl
tekrar yapıyorsunuz ya da yapabiliyor musunuz yöntemleriniz neler paylaşabilirmisiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kavgaci
RE: hafızlık
Tekrarların için sana tavsiyem;

"1-Öncelikle ezberini 1 ayda hatmedecek dereceye gel.
2-Ezberlediğin sayfaları gelecek ay 2 ayda bitir, kasıtlı olarak.
3-Daha sonra bunu 3 ayda dene, proğrama uy."

Daha sonra istediğin gibi arttır, bu yöntemle yap kalıcı bir ezber olacaktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Kardeşim soruna tecrübemle sabit olarak cevap vereyim. Ramazanda bir hafız arkadaşımla Enderun usülü hatimle namaz kıldırdık. Şaban-ı şerif ayında hazırlanmaya başladım, her ayeti 5'er defa hadr( süratli ama tecvidli) usulü okudum, sayfa bittiğinde ise bu kez sayfayı 5 defa okudum. Yeterli görmezsen bu sayıları tek sayı olacak şekilde çoğaltabilirsin. Emin ol bu şekilde fatiha suresini okur gibi ağzımız okuyor nereyi okuyorum veya okuduğum ayetten sonra hangi ayet gelecek diye düşünmeme gerek kalmıyor, akıcı bir şekilde ayetlerin devamı geliyor. Bu sistemi tavsiye ederim, bu şekilde muvaffak olacağına eminim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ruhadam yöntemi pek anlayamadım neden daha geç bitirmeye çalışıyoruz o kısmı çözemedim...

sizin yönteminiz güzel bende hafızlığı yüzüne çok okuyarak yaptım mesela bi sayfayı o şekilde okudunuz sora bi kere ezber sonra diğer sayfa ile birleştirip tekrar mı okuyosunuz yoksa bi cüzü teker teker sayfa olarak birleştirmeden mi yapıyorsunuz...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ruh adam sen hafız mısın
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hep özenmişimdir .. bu konuda kıskançlık bile yapıyorum..kuranı kerimi güzel okuyan ezbere okuyan birini görünce mutlu oluyorum ama ben neden bu kadar başarı değilim diye üzülüyorum Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Noyancım,
Kur'an kursuna gitme fırsatı bulsan ne iyi olur;
orada Kur'anı tecvidli, güzel ve seri okumayı öğrenirsin.
Ama sen çalışıyordun değil mi?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.