You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadise ve Hadis Ehline Buğz Etmek Bidatçilerin Alametidir

Forumcu

Bakıyye dedi ki: “el-Evzaî bana şöyle dedi:

“Ey Ebu Yuhmid! Peygamberlerinin hadisine buğz eden bir topluluk hakkında ne dersin?”

“Kötü bir topluluktur” dedim. Dedi ki:

“Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’den bidatine aykırı bir hadis nakledilince hadise buğz etmeyen hiçbir bidat sahibi yoktur.”

Ahmed b. Sinan el-Kattan dedi ki: “Dünyada hadis ehline buğz etmeyen hiçbir bidatçi yoktur. Kişi bir bidat çıkardığı zaman hadisin halâveti (tadı) onun kalbinden çıkarılır.”

Ebu Nasr b. Sellam el-Fakih dedi ki: “Sapıklara en ağır gelen ve onların en çok buğz ettikleri şey; hadisi ve onun isnadı ile rivayetini dinlemektir.”

Ebu İsmail Muhammed b. İsmail et-Tirmizi dedi ki: “Ben ve Ahmed b. El-Hasen et-Tirmizi, Ebu Abdullah Ahmed b. Hanbel’in yanında idik. Ahmed b. El-Hasen ona dedi ki:

Ey Ebu Abdullah! İbn Ebi Kuteyle’nin Mekke’de hadis ashabı hakkında: “Hadis ashabı kötü bir topluluktur” dediği söyleniyor.” Bunun üzerine Ebu Abdullah elbisesini toplayarak kalktı ve “Zındık! Zındık! Zındık!” diyerek evine girdi.”(Tehzibu Şerafi Ashabil Hadis Hatib el-Bağdadî
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Hadise ve Hadis Ehline Buğz Etmek Bidatçilerin Alametidir
ebu hanife hakkında ne dusunuyorsunuz o da "zindik" midir?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu konuda geniş bilgi edinmek istiyorsan Cerh ve Tadil kitaplarına başvurabilirsin
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kitaplara erişme imkanım az, en azından bi referans ver de faydalı olsun.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.