You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadis konusuna Kur'an ışığında birlikte bakalım.

Hadis konusuna Kur'an ışığında birlikte bakalım.

General
RE: Hadis konusuna Kur'an ışığında birlikte bakalım.
kardeşim biz kuranı inkar ettik demiyoruz,biz senin hadisleri sorguladığın metod ile kurana yaklaştığımızda kuranı savunacak bir şey kalmadığını söylüyoruz.anlatabilmişimdir umarım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Değerli din kardeşim lütfen Kur'an ile, rivayetleri eş tutmayınız. Bu büyük bir vebaldir. Benden son olarak hatırlatması.
Degerli halukgta Kullanicisi May 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
anlamamaya ısrar mı ediyorsun haluk bey? kuran hakkında şüpheye düştüğümüz yok,fakat ben sizden bizler nasıl rivayetleri isnadlarına göre kabul ediyorsak isnadı ile kuranın sahihliğini-mütevatirliğini kanıtlayın diyorum.siz kuranın Rasulullah Muhammed(sav)'e vahyolunduğuna dair kuran dışından kanıtlar getirebiliyor musunuz,onu görelim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Haluk Bey, tasvirinde olduğu gibi uçuyor... ayaklarını yere basabilecek somut temeller üzerinde durması gerekir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Yazdığım yazılarımı incelemeye almanızdan memnun olurum. Ben zaten yazılarımı bunun için yazıyorum. Okuyanlar incelesin ve Kur'an ile karşılaştırsın diye.

Lütfen incelemenizi Kur'an ın şahitliğinde yapınız. Yoksa sorumluluk altına girersiniz.
Degerli halukgta Kullanicisi May 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-03-2013, Saat:11:44 AM, Düzenleyen: halukgta.
Kıdemli Üye
karadamlalar ve kalemşör , hadislerin kuranla aynı metod ile geldiğini söylemiş , hadisler gereksizdir diyen yok fakat , bu kadar vicdansız olmayın , aynı metodlamı gelmiş aşağıdaki yazıyı okuyun bakalım ;

kuran ; 4 halife yani bizzat sahabe tarafından toplandı diyen sizin inandığınız kaynaklardır , hadisler ise ; hz muhamed öldükten 200 yıl sonra ve sahabe öldükten nerdeyse 150 yıl sonra toplandı .

kuran ; tüm dünyada aynıdır , hadisler ise ; farklı kitaplardadır , mezheblerde , cemaatlerde bile farklı sahihleri vardır .

yani kuran ; kurandada övülen sahabe tarafından toplanmış , onların hafızalarında ezberlenmiş , yazıya geçirilmiş , ehli beytin bizzat kendisi buna tanık olmuş , fakat hadisleri , ehli beyt toplamamış ve 4 halife ve ehli beyt öldükten sonra toplanmıştır ve yüzbinlerce hadisin içinden elenerek bu günlere gelmiştir .

mezheb imamları kuran ayetini eleyemezler , kuranda mutabıktırlar fakat hadislere geldiklerinde şu sahih derler , şu sahih değil derler , yani tam bir tutarlılıkları yoktur haidslerle alakalı .

hadisler rivayettir , rivayet edildiki derler onu yazanlar , rivayet ise duyulan söz anlamındadır hata yapılması olasıdır , kuran ise Allah ın vahyidir , rivayet değildir .

dahada say say bitmez ; kuranla hadisi siz bir tutuyorsanız size ne desem boş , herşey yerli yerinde ağırdır , hadislerde tarihi rivayet kaynak olarak güzel örnek alınır tabi fakat hadisle kuranı bir tutuyorsunuz ya kendinizi sorguya çekin , herşey yerinde ağır olmalı ve neyin ne olduğunu müslümanlar daha iyi bilmeli , müslümanlar artık kandırılmamalı , herşeyi bilmeliler ve hiç bir şey gizlenmemeli , kuranın günümüze ulaşmasıyla , hadislerin ulaşma yöntemi farkldır , fakat bu tabikide hadisler gereksizdir anlamına gelmez , içinden güzel örnekler alınır tabi .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-06-2013, Saat:01:53 AM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.