You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadis-i Şeriflerde Cihad Kavramı

Hadis-i Şeriflerde Cihad Kavramı

Yeni Üye
RE: Hadis-i Şeriflerde Cihad Kavramı
merhaba arkadaşlar ben sitede yeniyim.Nereye ne yazacağımı pek bilmiyorum ama benim anlamadığım birşey var. ''Namazlarında hataya düşen, kıldıkları namaza önem vermeyen namaz kılanların vay haline''.Bu tam olarak nedemk biri bana açıklayabilir mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
''Namazlarında hataya düşen, kıldıkları namaza önem vermeyen namaz kılanların vay haline''

kardeş hoşgeldin öncelikle,bu maun suresinin bir ayetidir "vay o namaz kılanların haline ki,onlar namazlarından gafildirler" mealindedir.

namazda şeytan hatalar yaptırabiliyor,bir şeyleri unutturabiliyor. Burada ayet kapsamına giren namazında gayri ihtiyari hatalar yapanlar değildir Allahu alem.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
فَوَيْلٌ لِّلْمُصَلِّينَ

الَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ

سَاهُونَ
(saahuun)

motamot gafil olarak tercüme edilir.. habersizdirler...

müfessirler farklı şekillerde tefsir etmişler mesala ibn abbas, şuursuz namaz demiş... ebu'l aliye, vaktinde kılınmayan namaz demiş, diğer bir kısım müfessirlerde kastolunan gösteriş yapmak demiş...

en doğru görüş ise bu görüşlerin hepsinin doğru olduğu ve ayetin kapsamında olduğudur...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.