You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

هل أنا حقاً أنا ؟
Hadis Ezberleme
''Hayırda yarışma'' ilkemize katkı sağlama adına aklıma Hadis ezberleme yarışması düzenlemek geldi. Muhtelif kişilerin seçmiş olduğu sahih hadis kaynaklarından 10 hadisi kim daha önce ezberlerse! Benden bir hadis külliyatı Hediyedir. Hediyeye başka katkı sağlamak isteyenler olursa bu katkılarda eklenebilir.
Hadis seçiminde dikkat edilmesi gereken bir kaç unsur söz konusu olmalıdır bunlar:
1-Hadis Muteber kaynaklardan olmalı.
2-Günlük hayatta işlevi olan hadisler tercih edilmeli.
3-Kısa olmasına dikkat edilmeli.
Haksızlık olmaması için hadislerin ortak seçilmesi gerekir.

Diye düşünüyorum, ne dersiniz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Hadis Ezberleme
Bu nokta da ''Müslüman yalan söylemez'' inancına sahip olduğumuz için kişinin ezberlediğini söylemesinin yeterli olacağını düşünüyorum.
Hadisler seçilip forumda yayınladıktan sonra ezberleme süreci başlayacak!
Farklı fikri olan varsa oda olabilir. Gaye katılım gösterenlerin sevap kazanmasına vesile olabilmek.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hediyeye kol saati de ekleyebiliriz. Ben şimdilik çıkıyorum gerekli fikir teatisini yapıp netice alırsanız; hazırlıklara başlarız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-01-2014, Saat:02:52 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Profesör
Arapcasini mi ezberlicez

Bide millet başlar şimdi
Yok bu sahih bu değil
Gelirler bana soldan soldangülücük
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hangi hadis sahih hangisi değil bunlar zaten belli olan şeyler. Bunun üzerinden bir tartışma yapılmasının yersiz ve gereksiz olduğuna inanıyorum. Bu ikisi arasında elbette şüpheli olan hadisler söz konusu olabilir; bunlar da bizim konumuz olmadığı gibi yeri de burası değildir, diye düşünüyorum.
Yine herhangi bir ihtilafa düşmemek için hadisleri ben tercih edebilirim. Seçtiğim kaynaklar da gayet herkesin kabul ettiği muteber hadisler olacağından emin olabilirsiniz.
Hadisler metinleri ile mi yoksa sadece anlamları mı, bunu size bırakıyorum. Biraz zahmetli olsun dersek metinleri dahil edebiliriz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hadi bakalım o halde

Allah zihin açıklığı versin şimdiden
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.