Oncelikle hicbir foruma uye opmayin cunku hepsi birbirinden aldatici bu isle ugrasinca ovdugunuz hacker dediginiz adamlarin aslinda hicbirsey bilmeyip medya sayesinde ismini duyurduklarini anlarsiniz. Hersey zamanla olur (konuyu telefondan aciyorum yanlis yazim varsa k.b yin). 2. Olarak kendinize hacker demeyin ve lamer gormeyin. Ha eger ben kendini hacker zanneden lamer oomak istiyorum derseniz ismini vermeyim oraya gidin takikin (nami deger brute+vps ci heçkirlar :D ) neyse bu is en az 10-20 senede olacak bir iștir. Benim 5 sene oldu ama herseyi biraktim. Bu forumda takiliren gordum merakli ve soru soran dadașlar var. Buyrun sizlere gelsin. Bismillah...
1-) İlk olarak windows/cmd/format/pc sprunlwri/hata duzeltmeleri oğrenin
2-) Pc montaji ogrenin/parca deisimi gibi
3-) Sqlmap/Nikto/Nessusgibi site aciklati tarayan programlari windowsta ogrenin.
4-) Ceh,Oscp,Osee,Cfhi,Cnd sertifikalari ve ogrendikeri seyleri ogrenin en az 2 yilinizi alir.
5-) Ddos/Botnet/İrc bot/Flastflux agi olusturma
6-) Sosyal medya hesap hackelmek (fake script,zararli kod calistirma,rat gibi)
7-) Linux/Kodlama/Paketler/Pentest Toolar/Acik Kaynak Kod
8-) Crptograpy ogrenmek (md5,sha1,aes gibi)
9-) Defacerlik ogrenmek (sw bypass,sw root,manuel gecme gibi)
10-) Programlama ogrenme (ucu bucagi olmayan yolculuk )
11-) Bilgi Toplama/Saldirma/Analiz yapmayi ogrenme
12-) Mantiga dayali hack yapma/ ve elektronik hack ogrnemek
13-) İstihbarat yaparak hedefi kistirgaca alma (voip,tel konusmalari,keyloggerler)
14-) Metasploit icinde bulunan araclari tanimak ve kullanmak
15-) Sosyal Muhendislik ogrenmek
16-) İnterneti ogrenme (osi,tcp-ip, gibi temelden ogrnemek)
17-) Gizli kalmak (bunu ogrnemek benim icin baya zor oldu temelden vpn,log silme,mac deistirme, sanal internet, fiziksel kablo v.s gibi seyler ogrenip baslayin).
18-) Adli bilisim araclari ve adli bilisim ogrenin (dosya inceleme,tcp paket analizi, log analizi, network, db analizi gibi)
19-) kendinizi tutmak kismeye kendinizi ifsa etmeyin
20-) Html,Hml5,Css,Php ogrenin.
20 katogrye ayirdim tabi bu isin fud,vorm,tersine muhendislik gibi bolumleri var yani buraya bi 50 yer daha acilir da ogrnemek bu kadar kolay olmamali arastirin diye aciklama yapmadim gidin arastirin en ince ayrintisina kadar,
Bu konu hakkinda 1-2 nasiyatim olsun : bazi hack forunlarinda komutanim dedirtip sizlere sirk kosturtmaya calisiyorlar cocuk 14 yasinda ust tegemnim size canimi veririm diyor, 27 yasinda daha 2 cocuk babasi adamdan korkuyorlar diyorlar qomutan gormesin ulan ondan korktugun kadar ALLAHTAN korksan boyle seyler basimiza gelirmi be neyse analayan anladi special olun kimseye guvenmeyin, gizlenin, ailenize soylemeyin, her zaman iyi tarafta olun, sakin olaki brute force yapan lamerlerden olmayin, bu devir teknoloji devri aklinizi kullanin asil savas siber savas adamlar 1 botnetle milyonlarca vurgun yapip sistemleri kapatiyor neyse cok uzatmayi sevmem iyi forumlar diliyorum. B00x hepinize yurekten selam eder.