You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Günümüzdeki Dini Örgütler

Günümüzdeki Dini Örgütler

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Günümüzdeki Dini Örgütler
Adnan Oktar, yönlendirilen bir insan olduğu için (sözleri absürd ve batıl olsa da) bize bazı ipuçları verebilir. Bu yapılanmanın bizatihi içinde olmadığım için hakkında emin olmadığım düşüncelerimi ifade etmek bana yakışmaz. Ben bir Müslüman olarak Müslümanım diyenlere hüsnü zan etmek zorundayım.

Alparslan Kuytul ile ilgili vdeonu izledim orada oy vermeye cevaz vermiyor, bilakis bu Peygamberin (sav) metodu değildir, batıldır. diyor... Hatta sistemi reddettiğini ifade edip iyi niyetle sisteme girmeye çalışanlara ''neden haramlara ortak olacaksın'' diyor. Kendisinin de batıl olan her türlü söylem ve eylemden beri olduğunu ifade ediyor. Bu nokta da ben en fazla bazı düşüncelerinin içtihat hatası olduğunu söyleyebilirim fakat yine de hareketini destekler, gönülden katılırım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
abi alparslan kuytul oy vermeye cevaz veriyor dediğim sistemi meşru görüyor/görmüyor değildi. pek çok selefi-telefi hoca da oy vermeyi vacip ettiler.

el kaide hakkında da,sadece usame bin ladin değil diğer el kaide önderleri de bu saldırıları kabul ettiler.komplo teorilerine yer bırakılmaz diye düşünüyorum.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Selefin hareketi sadece tasavvuf'a saldırma ve Allahın isim ve sıfatları üzerinde en ince detaylarına kadar malumat sahibi olmayı hedef almış... bazılarının hareketi ise sadece Allahın rahman ismini merkez olıp herkese hoşgörü ve diyalog adı altında zuhur etmiş; bunun yanında bu cemaatler tevhidden uzaklamışlar... bazılarının hareketi ise sadece Allahın kahhar ismini merkez alarak insanları harbi görme ve saldırma şeklinde tezahür etmiş... bazılarının hareketi ise tebliğ ile hareket edilmesi gereken insanlara tekfirle ve merhametsizce muamele olarak kendisini göstermiş... bazıları abilerini, şeyhlerini tabulaştırmış bunun sonucunda kendisini geleneksel islam olarak belli etmiş... bazıları ise gidip-gelmiş arada kalmış bir çıkar yol bulamayıp yolunu kaybetmiş... biz bu hataların hiçbirisine yapmıcaz.... en hoş görülü biz olurken en tavizsiz biz olucaz... bir insan için gerekirse hayatımızı feda etmekten çekinmeyecez... zulme maruz kalan kim olursa olsun onun yanında olucaz... merhameti gönülden güzel sözü dilden bırakmıyacaz... samimi olduklarına inandığımız herkesi kucaklayacaz... ümmetin vahdeti uğruna ihtilafları bir kenara bırakacaz Allaha havale edecez... ve bu yolda ''sadece Allahın dediği olsun'' ilkesinde birleşecez... imanın ruhunu yeniden bedenlerden neş'et ettircez... acele karar vermeyecez... duracaz-düşünecez ihtiyatı kendimize ilke edinecez... benlik duygusunu tasavvufla; zayıflık duygusunu cihadla aşıcaz... mücahid olmanın terminatör olmaktan ibaret olmadığını bilakis insanların kurtuluşu için varlığı ve varlığa dair herşeyi feda etmek olduğunu ispat edicez.. ve biz bunu yapıcaz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
inşaAllah abi, vahye bağlı, akli ve vicdani olarak üretken muvahhid bir nesil olmak zorundayız.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.