Yeni savunma bakanı muharebe kurallarını güçlendirme kararı aldı
Savunma Bakanı Kim Kwan-jin, parlamentoda soruları yanıtlarken bu açıklamayı yaptı.
![[Resim: 101203104352_jp_skorea_kim304x171_nocred.jpg]](http://haberblog.org/files/2010/12/101203104352_jp_skorea_kim304x171_nocred.jpg)
Bakan Kim ayrıca selefini, Kuzey’den saldırı ihtimalinin yüksek olduğuna yönelik istihbarat raporlarını görmezden geldiği gerekçesiyle de eleştirdi.
Kim Tae-young, adaya yönelik bombardımandan bir kaç gün sonra, ordunun verdiği yanıtın yavaş ve zayıf olduğu eleştirileri üzerine görevinden istifa etmişti.
Yeni savunma bakanı Kim Kwan-jin ise ordu kökenli, emekli bir general; aynı zamanda eski genelkurmay başkanı.
Gergin ortam
Kim açıklamasında ordunun muharebe kurallarını güçlendireceğini, ordu komutanına daha fazla yetki tanıyacağını açıkladı.
23 Kasım’da Sarı Deniz’deki Yeongpyeong adasında ikisi asker dört Güney Koreli hayatını kaybetmişti.
O tarihten beri ilişkiler gerilmiş durumda.
Saldırıda 60 yıl önceki Kore savaşından bu yana ilk kez sivil yerleşimler hedef alındı