You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: güneşin doğuşu
evet tabiki...ama firavun tevbesi etmeyiniz yada buna benzer ifadeler de geciyor..yani firavun tevbesi son anda edilen tevbe...belki guneşin batıdan dogduktan sonra edilen tevbelerde buna benzetilmiş olabilir....ama sonucta kalpleri bilen yalnız Allahtır...niceleri varki ölüm döşegindeyken tevbe etmiş kurtuluşa ermiştir...cunku samimidir...
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

benim bildiğim firavunun tevbe etmediği iman etmek istediği. HZ.CEBRAİL aleyhisselatu vesselamı kızdıran şey de buydu.firavunun hatasını asla kabul etmeyen bir yapısı vardı.

kıyametin koptuğunu görseniz hurma dalı ile de olsa hayırda bulunun denir. yani kıyamet bile tevbeye engel olmamalı iken alameti engel teşkil etmeyecektir.

veya cehennem de yanan kişi tekrar cennete girebilecektir. orda keffareti kabul edilen kıyamet de dahi tevbe edebilir denebilir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben tam son anda tevbe ettigini duydum...yada öyle anlatılmış olabilir...ama Musanın rabbine inandım yada iman ettim gibi birşey söylüyor galiba..bu tevbe yerine gecmez...çok detayını araştırmadım gercek etti mi tevbe yoksa etmedi mi...ama fravun tevbesi diye bir tabir hep kullanılır...iyice araştırmak lazım tabi...cehennemde yanan kişiler meselesi muslümanlar için gecerli oldugunu düşünürsek...zaten tevbe etmeyenler müslüman olmayanlar cennete giremicek...onun için de ilk şart kelimei şahadet ise sadece azrail ile burun buruna geldiginde korkudan iman ettim diyenlerin drumu az çok belli oluyor...ama tekrar diyorum korkudan...kalpleri bilen yalnız allahtır...tevbenin korkudan mı yapıldıgını samimiyetlemi yapıldıgını o bilir bizler bilemeyiz
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

firavun son anında musanın ve harunun aleyhisselatu vesselam rabbine celle şanuhu inandım demişti.
yani tevbe kastıyla değil güttüğü davada haklı olduğu kastıyla bu şekilde söylemişti.
kendi açısından haklı olduğunu da diğer ayetler yahudi kavmini sonraki halini anlatırken anlamış olduk.
gerçekten firavun kavmi zalim olan bir millete ilahlık iddiasında bulunmuştu. bu nedenle ALLAH teala tarafından yaratılmış/izin verilmiş olması da düşünülebilir.

korkudan yapılan şey bir baş eğiştir ancak yapılan hata kabul edilmemişse bu tevbe ve iman olarak kabul edilmemiş gibi. firavun doğru yaptığında ısrarla çetin kudret HZ.CEBRAİL aleyhisselamı görünce ister istemez baş eğmişti.
bugün senin boğulan cesedine necat vereceğiz derken belki de firavunun hatasını kabul etmeyen ruhu insanlar arasında mevcut bulunabilecek her türlü firavunun sembolu olarak kalmış olabilir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.