You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
güneşin doğuşu
selamun aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu

HZ.MUSA aleyhisselatu vesselam firavuna olan hitabında benim rabbim güneşi doğudan doğurur sen de batıdan doğur demişti.

kıyametin büyük alametlerinden biri olan bu mucizenin yapılması HZ.ZULKARNEYNİN aleyhisselam kurduğu setlerin de yıkılması ile gerçekleşmiş olabilir mi?

bir uzay aracı bilinen enyüksek araç hızına sahiptir. yerden kalkış hızı ve uzaydaki hareket hızı inanılmazdır. araç o kadar hızlı hareket eder ki yanına yakınlaştıkça kendisi ve dolayısıyla içindekiler kısalır. yanınızdan ne geçtiğini bile anlayamazsınız.

ses duvarını deldiği gibi göğü de delebilir. uzaydaki bir astronota göre sağ-sol artık koordinat eksenine göre belirlenir ve onun bakışı ile güneşin doğduğu yer bize göre diğer taraf da kalabilir. yerçekimi olmadığından bir uzay merkezi eğer tersine bir şekilde kurulursa astronot güneşin diğer taraftan doğduğunu zanneder.

belki de bu setlerin yıkılması ile birlikte gerçekleşen diğer bir mucizeydi. ve kıyametin aslında ol emriyle birlikte çoktan koptuğunu ve artık tek bir sayha ile bunun hitama erdirileceği kainat kurulurken beyan edilmişti.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.
Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: güneşin doğuşu
selamun aleykum

gülsevra
canın sağolsun bazen ben de yazdığım şeylerden pek anlamıyorum.

kıyametin büyük alametlerinden biri de güneşin diğer taraftan doğmasıydı. galiba bu mucize de gerçekleşti diye bu yazıyı yazdım.

Degerli hado77 Kullanicisi Jul 2010 Tarihinden Beri İslami Forum, İslam, İslamiyet
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
aleykum selam

bende nasıl gerçekleştiğini anlamadım zaten bir de setin yıkılması mevzusunu, yani ayrıntısını bilmeidğim için de olabilir tabi hatta hiç bilmeidğim için
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

setlerden kastım ses duvarıydı 7-8 mach a kadar çıkabilen jetler var. bunlar ses duvarının 7-8 katı demek. savaşlar bu jetler sayesinde baya bir yön değiştirdi.

HZ.ZULKARNEYN aleyhisselatu vesselamın belirleyici hususu savaşçı olmasıydı.bu yüzden kurduğu setlerden kastı ses duvarı olabilir diyerek bu şekilde yazdım.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hmmmmm eveett
farklı bi yazı olmuş
teşekkürler
ama benim bu konudaki inancım insanların da yani yerden hatta gözlüksüz olarak Smile bunu göreceği yönünde.çünkü bu daha dehşet verici, ve dönüşü olmayan bi zamanda olacak..
allah bizi korusun.
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamu n aleykum

bilinen şey kıyametin herkese aynı şiddet de kopmayacağı ise bazıları bu olaya şahit olmadan bu alameti (şayet varsa) yaşaması direkt görme şeklinde olmayacak gibi gözüküyor.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
böyle bi ayrıntıyı da bilmiyordum ama gülücük olabilir tabi en doğrusunu allah bilir
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bu konuya katılmıyorum....bu alamete ek olarak şu da söylenir...güneş batıdan dogduktan sonra edilen tevbeler kabul olmaz...cünkü insanlar kıyametin kopmaya yakın oldgunu anlarlar...o yüzden korkuyla tevbe ederler...eger böyleyse bence herkesin görüp anlayacagı şekilde batıdan dogacak demektir...dogrusu bu Galiba..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
selamun aleykum

aslında kuran-ı hakim ALLAH tealadan kullar bağışlanmayı umabilir diyerek her tevbe için aynı ifadeyi kullanmıştır.
bu nedenle yapılan tevbelerin kabulü de ALLAH tealanın hükmü tasarrufundadır.
ayrıca ALLAH teala gaybı açsak da onlar iman edecek değil derken gözün şehadeti ile imanı ayırmıştır. ayı ikiye bölseniz bir takım insanlar yine de inanmaz.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.