You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: Güncel Haberler
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah dileseydi, insanı, kendisine vahyedilenden başkasını yapamayan diğer canlılar gibi yaratır, fikir ayrılığı da olmazdı ! (HUD-118)
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
[Resim: CcnzP9hW4AAp128.jpg]
Harfleri karışık olarak verilmiş olan sizce hangi güzel ilimiz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Balıkesir..
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Sen hep biliyorsun,
bundan sonra şehirleri ALKETA cevaplasın gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yahu siz mi abartıyorsunuz yoksa gerçekten bana mı kolay geliyor?
Harfler arapça ile aynı, Kuran okumayı bildiğim için rahatça okuyabiliyorum.
Evet birkaç kural var onları da @Dinozor sayesinde netten öğrendim okuyabiliyorum.

Diğer yazı stilinide kısmen okuyabiliyorum, istesem kuralları öğrenirim ama osmanlıcanın bana karizmadan başka bir şey katmayacağına inanıyorum.
Gerçekten de Osmanlıca okuyabilmek bana ne katacak hala anlayabilmiş değilim.
@Dinozorun burada yazdıklarını okumak bulmaca gibi keyifli oluyor onun için okumayı seviorum.

Kitapları orijinal dilinde okursun diyorlar. Türkçeye çevrilmemiş yada çeviri hatası olan ve okunması elzem bir kitap mı var?

Yanlış anlaşılmasın, dilimizin eski hali ile kalmasını çok isterdim ama değişti işte bir kere.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-03-2016, Saat:12:03 PM, Düzenleyen: alpi.
General
Aydın demek, cahil ve hain demektir bu ülkede.
Türkiye'de entelektüelliğin şartı Osmanlıca bilmektir.
Bugün İran bir molla rejimidir diye, laf atabilirsiniz ama ciddi bir entelektüel hayat vardır İran'da.
O 'molla' dediğiniz sarıklı insanların hepsi Doğu'yu ve Batı'yı çok iyi bilen insanlardır.

Bizde kendi kültürünü bilmez, İngilizce'den okumaya çalışır.
Batı'yı bilmez sadece kafa çekip ahkâm keser.
Ben şunu söylüyorum: Türkiye'de Osmanlıca bilmeyen entelektüeller cahildir.
1928 öncesi yazılmış şeyleri okuyamıyorsanız eğer,
hiç 'okur-yazarım' diye geçinmeyin.
Bugün bir İngiliz entelektüeli Shakespeare'i, Shelly'yi okur, bilir.
Bizimkiler Nedim'i, Fuzuli'yi anlamaz,
Şeyh Galip'i utanmadan İngilizcesinden okurlar.

Murat Bardakçı - Sabah gazetesi 2007
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Beni şimdi de Bardakçı'cı ilan etmezsiniz umarım gülücük

Osmanlıca okuyabilmek bir ayrıcalıktır.
Amatörce ben de ilgileniyorum.
Bu kadar bilmek bile yeter.
Tarih araştırmacısı değiliz ya.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.